detector.media
29.09.2021 15:25
«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству
«Чисте небо» підписало меморандум з кіберполіцією щодо протидії піратству
28 вересня антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» та Департамент кіберполіції Національної поліції України підписали Меморандум про співпрацю у протидії піратству в сфері медійного контенту.

Меморандум є новим етапом співробітництва «‎Чистого неба» та кіберполіції, яке розпочалось 2016 року з підписанням аналогічного документу між медіагрупами й Національною поліцією. 

Як повідомляє пресслужба «Чистого неба», «меморандум допоможе організаціям взаємно підтримувати одна одну у боротьбі з піратством та ефективніше розвивати цей напрямок».

«За останні 5 років вже були відпрацьовані всі механізми взаємодії між учасниками «‎‎Чистого неба», Кіберполіцією та слідчими органами, що необхідні для ефективного розслідування злочинів у сфері піратства. Це дозволило заблокувати та притягнути до відповідальності понад 100 нелегальних онлайн кінотеатрів і провайдерів, які незаконно розповсюджували контент. Також нашим спільним досягненням є те, що простір українського інтернету наразі вільний від сайтів, які б системно порушували права національних правовласників», – сказав керівник Ініціативи «‎Чисте небо» В’ячеслав Мієнко.

У наступному році «Чисте небо» очікує впровадження змін у законодавстві: зокрема посилення відповідальності за порушення авторських та суміжних прав, створення для фінансування піратства окремої статті Кримінального кодексу (зараз воно є окремим складом злочину у межах 176-ї статті).

Керівник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак вважає, що вирішувати проблеми із піратством самостійно, без  залучення правоохоронної системи – це неефективно.

«Чисте небо» нагадує, що боротьба з онлайн-піратством є одним з основних пріоритетів для України – як для розвитку креативної індустрії всередині країни, так і для покращення її міжнародного статусу, зокрема для виходу зі Списку 301 Торгового представництва США.

Нагадаємо, у липні Кіберполіція викрила підприємця з Київщини, що нелегально ретранслював канали учасників ініціативи «Чисте небо».

Фото: Чисте небо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY