Видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську мову

Видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську мову

7 Вересня 2021
2245
7 Вересня 2021
14:13

Видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську мову

2245
До цього видання публікувало українською близько 30% матеріалів.
Видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську мову
Видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську мову

Видання Vector з 6 вересня оновилось — перейшло на українську мову та змінило візуальний стиль, про що повідомило пресрелізом.

Змінився логотип видання, шрифти та стиль обкладинок, а українська мова стала основною на сайті та в соцмережах. 

«Узимку ми провели стратегічну сесію, щоби краще зрозуміти, в якому напрямку розвивати Vector далі. Оновлений сайт та візуальний стиль – це частина стратегії росту. Ми також переосмислили рубрики та впорядкували їх за чотирма контентними напрямами: бізнес, технології, стартапи та креатив», – розповіла співзасновниця видання Даша Зарівна. Нагадаємо, вона також працює речницею голови Офісу президента Андрія Єрмака. 

За її словами, до останніх змін видання публікувало українською приблизно 30% статей, однак тепер це буде основна мова для всіх матеріалів, російська залишиться доступною на сайті як опція.

«Роботу над новим сайтом ми почали зі спілкування з нашими читачами. Після серії глибинних інтерв'ю ми виявили набір неочевидних але затребуваних функцій. Серед них темна тема, режим читання зі збільшеним розміром шрифта або можливість зберегти статтю в закладки в один клік. Усього в беклозі було понад 100 функцій різного ступеню складності», – зазначив COO Vector Ярослав Каплан.

Основний колір видання – помаранчевий, однак кожен із чотирьох контентних напрямків на сайті тепер позначено окремим кольором. Новини та спецпроекти теж отримали свої кольори.

Нагадаємо, у червні 2018 року колишня шефредакторка видання L’Officiel Online, засновниця нетворкінг-платформи «Charitum» Даша Зарівна запустила новий інтернет-журнал про технології і бізнес Vector. З лютого 2020 року вона є прессекретаркою голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Наприкінці грудня 2019 року посаду головного редактора інтернет-видання Vector залишив Антон Полєсков. З 1 січня 2020 року його замінив Денис Маракін. Він пішов з посади наприкінці березня 2021 року.

Фото: vctr.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2245
Читайте також
12.09.2022 08:31
«Детектор медіа»
657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду