Видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову

Видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову

26 Жовтня 2021
2847
26 Жовтня 2021
16:20

Видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову

2847
Сайт взагалі не матиме російської версії.
Видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову
Видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову

Ділове видання «БізнесЦензор» перейшло на українську мову, про що 26 жовтня повідомив його головний редактор Сергій Головньов.

За його словами, до цього етапу сайт йшов близько двох років: «Заважали то комерційний фактор – очікуване зменшення трафіку, то ковід, то відсутність офісу, то редизайн всього порталу Цензор.нет».

Сергій Головньов додав, що загалом він против примусу будь-кого переходити на мову, відмінну від «побутової».

«Але впевнений, що цілком природньою функцію держави є поступова "локалізація суспільства" шляхом створення україномовного середовища. Ми, хоч і несемо зайве ресурсне навантаження в редакції, свідомо стаємо частиною цієї українізації. Тим більше, тексти і колонки і так у нас виходять переважно українською»зазначив головний редактор.

Він також повідомив, що російської версії на «БізнесЦензорі» не буде взагалі: «Не те, щоб ми такі принципові. На дві версії немає грошей».

Водночас деякі тексти та інтерв'ю будуть виходити російською, в залежності від рідної мови автора або спікера.

Загалом портал «Цензор.нет» має три версії російську, українську та англійську.

Нагадаємо, у вересні 2021-го Liga.net запустила повноцінну україномовну версію. Також видання Даші Зарівної Vector перейшло на українську.

Фото: facebook.com/bizcensor

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2847
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду