detector.media
11.05.2021 15:31
В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)
В Україні розробили комікс про піратство (ФОТО)
У ньому йдеться про різні аспекти піратства та способи боротьби з ним.

В Україні випустили навчально-інформаційний комікс «Піратолови» присвячений проблемі піратства у сфері авторських та суміжних прав. Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо».

Його розробили учасники 13-го набору Відкритого Університету Реформ, що реалізовується Центром демократії та верховенства права, завдяки фінансовій підтримці Швеції.

Комікс пропонує ознайомитися із невеликою історією пригоди, завдяки якій можна дізнатися про різні аспекти піратства: його поняття, види, відповідальність за здійснення, шкоду, яку воно завдає, а також конкретні способи боротьби з піратством. Згадано у коміксі  проблему розміщення реклами на нелегальних ресурсах  та проєкт Ініціативи «‎Чисте небо» та Української антипіратської асоціації —  blacklists.org.ua. Крім цього, у коміксі зібраний перелік інтернет-ресурсів, за допомогою яких можна слухати/читати/дивитися контент легально і недорого або ж взагалі безкоштовно. Додатком до коміксу є інтерактивна онлайн-гра, яка допоможе перевірити свої знання про піратство. Повна версія коміксу «‎Піратолови» доступна за посиланням.

Антипіратська Ініціатива «‎Чисте небо» підтримує комікс та вважає його важливим проєктом, що у креативній формі та простою мовою доносить сутність діяльності нелегальних платформ й демонструє способи боротьби з ними.

«‎Ми з ентузіазмом підтримуємо ті проєкти, які вкладають зусилля у протидію нелегальним ресурсам, особливо в освітньому форматі, адже це гарний спосіб актуалізувати проблему у свідомості як інтернет-глядачів, так і діячів — учасників індустрії. Комікс «‎Піратолови» доносить важливі меседжі, головний з яких: піратство — це бізнес, який заробляє гроші на крадіжках»,  каже  В’ячеслав Мієнко, керівник ініціативи.

Нагадаємо, у квітні «‎Чисте небо» запустило всеукраїнський конкурс для молоді «Дивись легально»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY