detector.media
01.03.2021 17:48
Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності
Провайдер «Ланет» припинив співпрацю з Першим незалежним через зміни у власності
Провайдер закликає колег по ринку підтримати їхнє рішення.

Провайдер «Мережа Ланет» припинила співпрацю з телеканалом Перший незалежний через зміни у структурі власності каналу. Про це повідомляє пресслужба провайдера.

Транслювати телеканал у своїй мережі кабельного цифрового телебачення «Ланет» припинив з 26 лютого. Провайдер розірвав договір про співпрацю через зміну кінцевого бенефіціара телеканалу, про яку йому не повідомили. До того ж , як звертає увагу «Ланет», керівником каналу став Павло Єгоричев, представник медіагрупи Тараса Козака, який нещодавно потрапив у санкційний список РНБО.

«Вважаємо, що повідомлення контрагента про зміни у структурі власності, відповідний перегляд умов співпраці та переоформлення договору є необхідними вимогами, які телеканал намагався обійти. З огляду на це та враховуючи, що у структурі власності Першого незалежного відтепер є представник медіагрупи підсанкційних Тараса Козака та Віктора Медведчука, продовження співробітництва з каналом неможливе», – йдеться у повідомленні провайдера.

Також «Ланет» запевняє, що з тих же самих міркувань у 2019 році припинив співпрацю з телеканалом «Максі ТВ» («НАШ»), який змінив логотип та програмну концепцію, не повідомивши про це ні провайдера, ні Нацраду України з питань телебачення та радіомовлення.

«Ми розуміємо, що відпрацьована схема скупки медіаактивів з налагодженими договорами дистрибуції та ліцензіями дозволяє швидко запустити медіаресурси, зокрема пропагандистські. Але ми дотримуємось чіткої позиції проти використання цієї можливості з метою завдання шкоди безпеці медіапростору України. А також закликаємо колег по ринку відповідально ставитись до підбору партнерів для співпраці та не продовжувати співробітництво з подібними ресурсами», – наголошує провайдер.

Нагадаємо, на початку лютого після повідомлень пронібито відновлення трансляції каналу NewsOne, «Ланет» заявляв, що не відновлюватиме трансляцію «каналів Козака-Медведчука».

Ілюстрація: скрін з ефіру Першого незалежного

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY