Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса

Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса

25 Лютого 2021
13033
25 Лютого 2021
15:15

Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса

13033
Регулятор зафіксував ознаки порушень щодо квоти національного продукту та дитячих програм, а також недотримання правил мовлення у дні пам’яті.
Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса
Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса

25 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовленняя призначила позапланові  перевірки дитячих телеканалів Niki Kids та Niki Junior (ТОВ «Дитяче телебачення України») через зменшення обсягу дитячих програм та національного продукту, а Eumusic (ТОВ «Музичний телеканал Ру м’юзік») через недотримання правил мовлення в День памяті жертв Голокосту. Усі три згадані телеканали належать медіабізнесмену Рудольфу Кірносу.

В ефірі Niki Kids 29 листопада 2020 року регулятор зафіксував замість 50% національного продукту 4,9% на добу. Також, за словами члена Нацради Максима Онопрієнка, зафіксовані ознаки порушень програмної концепції через зменшення частки дитячих програм. За ліцензією не менше 15%, а фактично 3 години на добу.

«Також ми з’ясували у Державного агентства з питань кіно, що анімаційні фільми, які транслювались в ефірі ТОВ «Дитяче телебачення України» розраховані не на дитячу аудиторію, а на загальну. А це не дає підстав зарахування їх до квоти дитячих програм», – сказав він.

Подібні ознаки порушень регулятор зафіксував в ефірі і Niki Junior. 29 листопада 2020 року в ефірі мовника було лише 8% національного продукту.

А музичний телеканал Eumusic 27 січня у День пам’яті жертв Голокосту, відповідно до даних моніторигну Нацради, не повідомив глядачів про цей день.

Нагадаємо, Нацрада у 2021 році призначила позапланові перевірки Niki Kids та Niki Junior через недотримання ними правил мовлення в День пам’яті жертв голодоморів 28 листопада. А Eumusic – через відсутність супутникового мовлення.

 

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду