Канали Арфуша та Кірноса отримали попередження через відсутність мовлення

Канали Арфуша та Кірноса отримали попередження через відсутність мовлення

13 Травня 2021
1676
13 Травня 2021
16:19

Канали Арфуша та Кірноса отримали попередження через відсутність мовлення

1676
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження чотирьом каналам, щодо яких моніторинг регулятора зафіксував відсутність мовлення.
Канали Арфуша та Кірноса отримали попередження через відсутність мовлення
Канали Арфуша та Кірноса отримали попередження через відсутність мовлення

Таке рішення Нацрада прийняла 13 травня.

Телеканали Eumusic (ТОВ «Музичний телеканал Ру М’юзік») та  4ever music (ТОВ «Музичний телеканал Юей Мьюзік») не здійснювали супутникове мовлення за тими параметрами, які визначені у ліцензії. Власник каналів Рудольф Кірнос у своїх поясненнях зазначив, що зараз канал не має змоги використовувати супутниковий формат мовлення через дії державного підприємства «Укркосмос»: «Не знаю, що сталось з обладнанням, але його не має. Про це повідомляв Нацраду». Також він зазначив, що наразі ведуться переговори з Viasat і незабаром мовники з’являться в його пакетах. Саме тому власник каналів просив надати тримісячний термін для завершення цих переговорів і приведення діяльності до умов ліцензії.

Регулятор виніс попередження, однак надав можливість за три місяця вирішити це питання.

У каналу HDFashion&LifeStyle (ТОВ «Ейчді Фешн»), який належить Валіду Арфушу,  Нацрада також зафіксувала відсутність супутникового мовлення. Представник каналу Андрій Соломаха зазначив, що компанія отримала ОТТ-ліцензію, також після кодування каналів медіагруп глядачів на відкритому супутнику стало менше: «Тому ми зараз намагаємось домовитись про бартер з DTH-платформами про те, що вони не платять за права, а ми за супутниковий прийом, і так продовжимо свою роботу».

HDFashion&LifeStyle сподівається укласти угоду з Viasat.

Окрім цього попередження отримав телеканал «Лілія ТВ» зі Зеленодольська Дніпропетровської області через відсутність кабельного мовлення.

Нагадаємо, на цьому ж засіданні ТОВ ТРК «Грант» з смт Ставище Київської області отримав попередження від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через відсутність мовлення.

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду