detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.02.2021 15:15
Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса
Нацрада призначила перевірки трьом каналам Рудольфа Кірноса
Регулятор зафіксував ознаки порушень щодо квоти національного продукту та дитячих програм, а також недотримання правил мовлення у дні пам’яті.

25 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовленняя призначила позапланові  перевірки дитячих телеканалів Niki Kids та Niki Junior (ТОВ «Дитяче телебачення України») через зменшення обсягу дитячих програм та національного продукту, а Eumusic (ТОВ «Музичний телеканал Ру м’юзік») через недотримання правил мовлення в День памяті жертв Голокосту. Усі три згадані телеканали належать медіабізнесмену Рудольфу Кірносу.

В ефірі Niki Kids 29 листопада 2020 року регулятор зафіксував замість 50% національного продукту 4,9% на добу. Також, за словами члена Нацради Максима Онопрієнка, зафіксовані ознаки порушень програмної концепції через зменшення частки дитячих програм. За ліцензією не менше 15%, а фактично 3 години на добу.

«Також ми з’ясували у Державного агентства з питань кіно, що анімаційні фільми, які транслювались в ефірі ТОВ «Дитяче телебачення України» розраховані не на дитячу аудиторію, а на загальну. А це не дає підстав зарахування їх до квоти дитячих програм», – сказав він.

Подібні ознаки порушень регулятор зафіксував в ефірі і Niki Junior. 29 листопада 2020 року в ефірі мовника було лише 8% національного продукту.

А музичний телеканал Eumusic 27 січня у День пам’яті жертв Голокосту, відповідно до даних моніторигну Нацради, не повідомив глядачів про цей день.

Нагадаємо, Нацрада у 2021 році призначила позапланові перевірки Niki Kids та Niki Junior через недотримання ними правил мовлення в День пам’яті жертв голодоморів 28 листопада. А Eumusic – через відсутність супутникового мовлення.

 

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY