Медіаменеджер Рудольф Кірнос заявляє про змову проти його каналів NIKI Kids та NIKI Junior

Медіаменеджер Рудольф Кірнос заявляє про змову проти його каналів NIKI Kids та NIKI Junior

26 Лютого 2021
3519
26 Лютого 2021
14:45

Медіаменеджер Рудольф Кірнос заявляє про змову проти його каналів NIKI Kids та NIKI Junior

3519
Компанія оскаржує у суді рішення Антимонопольного комітету, який заборонив використовувати логотипи каналів, і вважає, що мовленню NIKI Kids та NIKI Junior намагаються зашкодити. «Детектор медіа» також чекає на коментар від АМКУ.
Медіаменеджер Рудольф Кірнос заявляє про змову проти його каналів NIKI Kids та NIKI Junior
Медіаменеджер Рудольф Кірнос заявляє про змову проти його каналів NIKI Kids та NIKI Junior

Юридична особа каналів NIKI Kids та NIKI Junior ТОВ «Дитяче телебачення України» заявляє про  змову групи осіб проти мовлення її каналів. Про це йдеться в заяві компанії, яку надав «Детектор медіа» її власник медіаменеджер Рудольф Кірнос.

За інформацією компанії, деякі її партнери, що займаються розповсюдженням каналів, 22 лютого 2021 року отримали лист від компанії під назвою Arzinger за підписом Тараса Федоровича Кислого з вимогою припинити трансляцію телеканалів NIKI Kids та NIKI Junior, посилаючись на рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України № 29-р/тк від 13 жовтня 2020 року та копію довіреності від імені американської компанії Viacom International Inc.

ТОВ «Дитяче телебачення України» вважає ці дії змовою і закликає партнерів їх ігнорувати.

Адже, 13 жовтня згадана колегія Антимонопольного комітету (АМКУ) визнала порушенням використання  логотипів каналів NIKI Kids та NIKI Junior без дозволу компанії Viacom International Inc. Оскільки, на думку АМКУ вони є схожими на позначення NICK, NICK JR. та NICKELODEON, які Viacom International Inc. почала використовувати раніше. Комітет призначив штраф 80 792 грн та зобов’язав «Дитяче телебачення України» не використовувати згадані логотипи.

Після цього 31 грудня 2020 року компанія оскаржила рішення Антимонопольного комітету у Господарському суді Києва.

Оскільки вважає, що рішення прийняте при неповному з’ясуванні обставин, які мають значення для справи, та недоведенні їх. Зокрема, «Дитяче телебачення України» звертає увагу на те, що Viacom International Inc. не є суб’єктом господарювання у розумінні статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Компанія має сумніви щодо дійсності довіреності, яку має представник Viacom International Inc в Україні. Адже вона виконана не на фірмовому бланку, без печатки, а особа, яка її підписала відсутня у переліку керівництва компанії Viacom International Inc.

Також компанія звертає увагу на те, що на момент подання скарги до АМКУ канали Viacom не були присутні у Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Також  компанія закидає Антимонопольному комітету ще й те, що у протоколі розгляду згаданої справи представником ТОВ «Дитяче телебачення України» вказаний Тарас Кислий, якого компанія не вповноважувала її представляти.

«ТОВ «Дитяче телебачення України» зазначає, що співробітники Антимонопольного комітету України, завідомо знаючи про те, що Кислий Тарас не є представником ТОВ «Дитяче телебачення України», умисно зазначив даного представника як представника ТОВ «Дитяче телебачення України», з метою недопущення належного представника ТОВ «Дитяче телебачення України» адвоката Глівінського Анатолія Івановича для участі розгляду справи № 127-26.4/54-18 (новий номер № 31/60/33-рп/к.19)», – йдеться у заяві компанії.

«Дитяче телебачення України» 22 лютого 2021 року подало заяву до правоохоронних органів про злочин щодо дій Тараса Кислого. Злочин кваліфікований як «Протидія законній господарській діяльності, вчинений за попередньою змовою групою осіб», стаття 206 Кримінального кодексу України».

Компанія звертає увагу всіх партнерів та ліцензіатів на те, що отриманий лист від компанії Arzinger, «не є адвокатським запитом», оскільки він  не має відповідних супровідних документів і просить «ігнорувати подібні листи в майбутньому». ТОВ «Дитяче телебачення України»  також 22 лютого 2021 року звернулося до ради адвокатів Києва та до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Києва зі скаргою на дії адвоката Тараса Кислого.

З повним тестом заяви, яку отримав «Детектор медіа» можна ознайомитись за посиланням. У ній містяться копії згаданих рішень, свідоцтв та інших документів. «Детектор медіа» надіслав запитання до Антимонопольного комітету і чекає на відповіді. У комітеті їх обіцяють надати наступного тижня.

Нагадаємо, 13 жовтня  2020 року Антимонопольний комітет заборонив ТОВ «Дитяче телебачення України» використовувати позначення американського бренду.

 

Ілюстрація: логотип каналів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду