«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині

«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині

11 Грудня 2020
3195
11 Грудня 2020
19:27

«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині

3195
9 грудня провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» запустив цифрове мовлення восьми телеканалів з мультиплексу МХ-1 у Верховині Івано-Франківської області.
«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині
«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині

Про це повідомив сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

У першому мультиплексі «Зеонбуду» мовлять телеканали «Інтер», «Україна», «1+1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV та «Ентер-фільм».

За даними Нацради, найближчими днями цифрове ефірне мовлення МХ-1 в Івано-Франківській області має розпочатися також із додаткових передавачів у містах Калуш, Яремче та селі Річка Косівського району.

«Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у зазначених вище населених пунктах територія покриття області цифровим сигналом значно збільшиться і за різними підрахунками становитиме близько 60%. Це певною мірою вирішить проблему так званих білих плям Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав», – повідомляє сайт Нацради.

Розширення покриття мультиплексу МХ-1 компанії «Зеонбуд» було передбачене рішеннями Нацради, ухваленими ще у 2019 році. Протягом року Нацрада додала до ліцензії «Зеонбуду» на мультиплекс МХ-1 додаткові передавачі у 21 населеному пункті. Зокрема, 8 серпня Нацрада додала сім передавачів в Одеській області, 22 серпня – 14 передавачів у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській областях, 20 грудня – ще один передавач у Луганській області.

У 2020 році «Зеонбуд» розпочав трансляцію каналів з МХ-1 у семи населених пунктах Одеської області, а до кінця року провайдер повідомляв телеканалам про наміри встановити 14 додаткових передавачів у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській і Луганській областях.

У жовтні 2020 року Нацрада продовжила ліцензії «Зеонбуду», зобов’язавши його ввести в експлуатацію 14 додаткових передавачів для мультиплексу МХ-1 до кінця грудня 2020 року, а ще 26 додаткових передавачів– протягом чотирьох місяців після вивільнення частотного ресурсу після остаточного вимкнення аналогового телебачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3195
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду