«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області

«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області

23 Грудня 2019
2145
23 Грудня 2019
19:19

«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області

2145
20 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії провайдера загальнонаціональних мультиплексів цифрового ефірного телебачення МХ-2, МХ-2, МХ-3, МХ-5 – компанії «Зеонбуд».
«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області
«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області

Зокрема, у ліцензії МХ-1 збільшено кількість передавачів у Луганській області: додано передавач у Бахмутівці. Таким чином, у Луганській області мережа МХ-1 складається з 11 передавачів, але частина з них знаходяться на тимчасово окупованій території, тому компанія не може їх використовувати: Біловодськ, Чорнухине (не використовується), Луганськ (не використовується), Лисичанськ, Попасна, Ровеньки (не використовується), Старобільськ (Підгорівка), Сватове (Сосновий), Зоринівка, Троїцьке, Бахмутівка. Нагадаємо, що передавач у Троїцькому було додано до мережі МХ-1 у серпні, коли «Зеонбуд» розширив покриття МХ-1 на 21 населений пункт.

У ліцензії МХ-2 і МХ-5 зафіксовано ротацію 5-го каналу і Прямого каналу: Прямий перейшов до МХ-2, 5-й – до МХ-5. Зміни до ліцензій самих каналів були внесені ще в січні 2019 року.

У ліцензії МХ-3 на місце каналу Business, якому влітку 2018 року Нацрада не продовжила ліцензію, додано ТОВ «УНІАН ТБ», якому 20 листопада 2019 року Нацрада дозволила перейти з мультиплексу МХ-4, який не існує, до МХ-3. При цьому 20 грудня Нацрада дозволила каналам УНІАН і «ПлюсПлюс» помінятися логотипами, тож у МХ-3 мовитиме не УНІАН, а «ПлюсПлюс».

Також Нацрада зафіксувала в ліцензіях «Зеонбуду» нових власників і кінцевих бенефіціарів.

Замість кіпрської компанії Planbridge Limited власниками ТОВ «Зеонбуд» стали кіпрські компанії Selinaki Limited, Shanero Limited, Koustava Enterprises Limited, Thersab Holdings Limited і громадянин України Михайло Моісеєв.

Замість громадян Латвії Сергійса Нікітінса, Аліси Жівалової, Андреіса Стамбуліді, Вадімса Седановса, Ігорса Твердовса і британця Томаса Андріана Девіда Майлса кінцевими бенефіціарними власниками «Зеонбуду» вказані Ірина Аляб’єва, Олександр Ільющенко, Михайло Моісеєв, Володимир Прокопенко, Олександр Шилов. За даними пресслужби провайдера, вони є співробітниками «Зеонбуду».

Нагадаємо, що 29 листопада вступив у дію закон, який заборонив іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками, а офшорним компаніям – бути в структурі власності цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям. «Зеонбуд» встиг до вступу закону в дію вивести компанію з офшорів і вказати українських бенефіціарів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2145
Читайте також
22.05.2020 11:24
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду