detector.media
11.12.2020 19:27
«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині
«Зеонбуд» запустив цифрове мовлення у Верховині
9 грудня провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» запустив цифрове мовлення восьми телеканалів з мультиплексу МХ-1 у Верховині Івано-Франківської області.

Про це повідомив сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

У першому мультиплексі «Зеонбуду» мовлять телеканали «Інтер», «Україна», «1+1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV та «Ентер-фільм».

За даними Нацради, найближчими днями цифрове ефірне мовлення МХ-1 в Івано-Франківській області має розпочатися також із додаткових передавачів у містах Калуш, Яремче та селі Річка Косівського району.

«Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у зазначених вище населених пунктах територія покриття області цифровим сигналом значно збільшиться і за різними підрахунками становитиме близько 60%. Це певною мірою вирішить проблему так званих білих плям Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав», – повідомляє сайт Нацради.

Розширення покриття мультиплексу МХ-1 компанії «Зеонбуд» було передбачене рішеннями Нацради, ухваленими ще у 2019 році. Протягом року Нацрада додала до ліцензії «Зеонбуду» на мультиплекс МХ-1 додаткові передавачі у 21 населеному пункті. Зокрема, 8 серпня Нацрада додала сім передавачів в Одеській області, 22 серпня – 14 передавачів у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській областях, 20 грудня – ще один передавач у Луганській області.

У 2020 році «Зеонбуд» розпочав трансляцію каналів з МХ-1 у семи населених пунктах Одеської області, а до кінця року провайдер повідомляв телеканалам про наміри встановити 14 додаткових передавачів у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській і Луганській областях.

У жовтні 2020 року Нацрада продовжила ліцензії «Зеонбуду», зобов’язавши його ввести в експлуатацію 14 додаткових передавачів для мультиплексу МХ-1 до кінця грудня 2020 року, а ще 26 додаткових передавачів– протягом чотирьох місяців після вивільнення частотного ресурсу після остаточного вимкнення аналогового телебачення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY