Суспільний мовник отримав попередження від Нацради

Суспільний мовник отримав попередження від Нацради

12 Листопада 2020
2155
12 Листопада 2020
15:38

Суспільний мовник отримав попередження від Нацради

2155
Через відсутність цілодобового мовлення «UА:Культура» у Т2.
Суспільний мовник отримав попередження від Нацради
Суспільний мовник отримав попередження від Нацради

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження Національній суспільній телерадіокомпанії через відсутність цілодобового мовлення «UА:Культура» та порушення умов ліцензії. Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 12 листопада.

Моніторинг Нацради зафіксував порушення у мовленні каналу 11 травня та у період із 17 по 23 серпня 2020 року. Адже у цей час канал зменшив загальний обсяг мовлення, а у певні проміжки часу зовсім не мовив, відповідно, зменшилась частка національного аудіовізуального продукту.

Член правління Суспільного Микола Чернотицький зазначив, що ці порушення пов’язані з неналежним фінансуванням компанії: «Наша сітка програмується на 24 години, канал у такому вигляді мовить у кабельних мережах, і у цей проміжок програмна концепція виконується. Однак, на жаль, ми не маємо змоги через обмежене фінансування мовити 24 години у Т2. Порушення є і ми його визнаємо». Також він додав, що у випадках, коли бюджет НСТУ обрізають до 57%, у першу чергу компанія витрачає кошти на зарплати та енергоносії, а вже далі йдуть витрати на трансляцію та виробництво.

Члени Нацради наголосили на тому, що порушення зафіксовано і умови однакові для усіх ліцензіатів. Тому проголосували за попередження.

Нагадаємо, 8 жовтня Нацрада оголосила попередження супутниковому телеканалу «Глас» (ТОВ «ТРК "Глас"») через недотримання програмної концепції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2155
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Viktor
1231 дн. тому
Ми маємо підтримувати такі речі і не давати владі знищувати демократію
додолик
1232 дн. тому
Про витрати на зарплати він правий.Його зарплати в 200 000 грн вистачило би не на оду годину ефіру!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду