detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.11.2020 15:38
Суспільний мовник отримав попередження від Нацради
Суспільний мовник отримав попередження від Нацради
Через відсутність цілодобового мовлення «UА:Культура» у Т2.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження Національній суспільній телерадіокомпанії через відсутність цілодобового мовлення «UА:Культура» та порушення умов ліцензії. Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 12 листопада.

Моніторинг Нацради зафіксував порушення у мовленні каналу 11 травня та у період із 17 по 23 серпня 2020 року. Адже у цей час канал зменшив загальний обсяг мовлення, а у певні проміжки часу зовсім не мовив, відповідно, зменшилась частка національного аудіовізуального продукту.

Член правління Суспільного Микола Чернотицький зазначив, що ці порушення пов’язані з неналежним фінансуванням компанії: «Наша сітка програмується на 24 години, канал у такому вигляді мовить у кабельних мережах, і у цей проміжок програмна концепція виконується. Однак, на жаль, ми не маємо змоги через обмежене фінансування мовити 24 години у Т2. Порушення є і ми його визнаємо». Також він додав, що у випадках, коли бюджет НСТУ обрізають до 57%, у першу чергу компанія витрачає кошти на зарплати та енергоносії, а вже далі йдуть витрати на трансляцію та виробництво.

Члени Нацради наголосили на тому, що порушення зафіксовано і умови однакові для усіх ліцензіатів. Тому проголосували за попередження.

Нагадаємо, 8 жовтня Нацрада оголосила попередження супутниковому телеканалу «Глас» (ТОВ «ТРК "Глас"») через недотримання програмної концепції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY