«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині

«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині

8 Вересня 2020
1621
8 Вересня 2020
13:25

«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині

1621
Служба припинила функціонувати після Холодної війни, у 1993 році.
«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині
«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює роботу в Угорщині через зниження рівня свободи слова в країні. Про це 8 вересня повідомила українська редакція «Радіо Свобода».

«Ми дуже раді повернутися до Угорщини із сучасним програмуванням та зобов’язаннями РВЄ / РС служити суспільним інтересам, повідомляючи про питання, які мають найбільше значення для нашої аудиторії», – повідомила виконувачка обов’язків президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

Угорську службу очолив Гюла Чак, колишній журналіст та редактор панєвропейської мережі Euronews, продюсер й угорський кореспондент BBC.

«Радіо Свобода» оголосило про плани відновити роботу Угорської служби восени 2019 року. Це відбулося на тлі втрати Угорщиною 16 позицій в Індексі свободи преси у світі, який укладає міжнародна організація «Репортери без кордонів». В останні 10 років уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана забрав контроль над більшістю видань у країні.

Перша Угорська служба РВЄ / РС (Szabad Európa Rádió) працювала з німецького Мюнхена під час Холодної війни й припинила роботу в 1993 році.

Нагадаємо, корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» також 14 січня 2019 року відновила роботу своєї редакції в Румунії. Редакція в цій країні не працювала з 2008 року.

Мовлення «Радіо Свобода» в Болгарії запустили в 1950 році, у 2004 році – зупинили. Однак у січні 2019 року корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомила про відновлення роботи для аудиторії в Болгарії. Рішення про відновлення роботи у «Радіо Свобода» пояснили складністю суспільно-політичних демократичних перетворень, з якими в останні роки зіткнулася Болгарія.

Крім того, білоруська редакція «Радіо Свобода» 12 серпня 2020 року тимчасово поновила радіомовлення на середніх хвилях.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1621
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду