detector.media
08.09.2020 13:25
«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині
«Радіо Свобода» відновлює роботу в Угорщині
Служба припинила функціонувати після Холодної війни, у 1993 році.

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює роботу в Угорщині через зниження рівня свободи слова в країні. Про це 8 вересня повідомила українська редакція «Радіо Свобода».

«Ми дуже раді повернутися до Угорщини із сучасним програмуванням та зобов’язаннями РВЄ / РС служити суспільним інтересам, повідомляючи про питання, які мають найбільше значення для нашої аудиторії», – повідомила виконувачка обов’язків президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

Угорську службу очолив Гюла Чак, колишній журналіст та редактор панєвропейської мережі Euronews, продюсер й угорський кореспондент BBC.

«Радіо Свобода» оголосило про плани відновити роботу Угорської служби восени 2019 року. Це відбулося на тлі втрати Угорщиною 16 позицій в Індексі свободи преси у світі, який укладає міжнародна організація «Репортери без кордонів». В останні 10 років уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана забрав контроль над більшістю видань у країні.

Перша Угорська служба РВЄ / РС (Szabad Európa Rádió) працювала з німецького Мюнхена під час Холодної війни й припинила роботу в 1993 році.

Нагадаємо, корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» також 14 січня 2019 року відновила роботу своєї редакції в Румунії. Редакція в цій країні не працювала з 2008 року.

Мовлення «Радіо Свобода» в Болгарії запустили в 1950 році, у 2004 році – зупинили. Однак у січні 2019 року корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомила про відновлення роботи для аудиторії в Болгарії. Рішення про відновлення роботи у «Радіо Свобода» пояснили складністю суспільно-політичних демократичних перетворень, з якими в останні роки зіткнулася Болгарія.

Крім того, білоруська редакція «Радіо Свобода» 12 серпня 2020 року тимчасово поновила радіомовлення на середніх хвилях.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY