Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію каналу ZDF на Орбана

Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію каналу ZDF на Орбана

26 Листопада 2020
1439
26 Листопада 2020
17:59

Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію каналу ZDF на Орбана

1439
Коміки назвали прем’єра Віктора Орбана «угорським гуляшем з вухами».
Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію каналу ZDF на Орбана
Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію каналу ZDF на Орбана

Угорщина звинуватила Німеччину в «нацистських поглядах» через пародію на прем’єр-міністра країни Віктора Орбана в сатиричній програмі heute-schow на німецькому телеканалі ZDF. Про це пише DW.

Віктор Орбан періодично стає героєм проєкту heute-schow. Минулого тижня німецькі сатирики Каролін Кебекус й Олівер Вельке пожартували на тему єдності ЄС і вето Угорщини та Польщі при прийнятті бюджету Євросоюзу.

У чотирихвилинному ролику пані Кебекус назвала прем’єра Угорщини «угорським гуляшем з вухами». Вона також «запропонувала», щоб всі країни-члени ЄС, крім Угорщини та Польщі, вийшли з Євросоюзу і відразу після цього створили союз під назвою «Європейський Союз без божевільних Угорщини і Польщі».

Прессекретар уряду Угорщини, держсекретар Жолтан Ковач розкритикував сатиричний ролик. На його думку, німці «переступили червону лінію», назвавши Віктора Орбана «ідіотом», а Польщу й Угорщину «паразитами ЄС». Насправді цих слів у ролику не було. Він також звинуватив ZDF у поширенні «зарозумілих, злісних карикатури на угорського прем'єра Орбана».

«Я згадую інші часи, коли німці підкреслювали свою перевагу й відчували огиду до всіх інших, і до нас», – додав прессекретар уряду Угорщини, натякаючи на часи націонал-соціалізму.

DW звернулося до нього по коментар, проте він не відповів, що саме у виступі коміків нагадало йому про міф нацистів про перевагу арійської раси.

Статс-секретар Угорщини Тамаш Менцер, який відповідає в Міністерстві закордонних справ за комунікації та імідж країни за кордоном, теж побачив нацистський підтекст у програмі heute-schow та назвав ролик «пропагандистським відео».

В останні 10 років уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана забрав контроль над більшістю видань у країні. Починаючи з 2010 року, державні агентства новин, телеканали та радіостанції Угорщини поступово переходять під жорсткий політичний контроль. У 2019 році близько 500 приватних ЗМІ були зосереджені в Центральноєвропейському фонді преси та засобів масової інформації (KESMA), який має тісні зв'язки з урядом Віктора Орбана.

Зокрема, за даними Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, журналісти суспільного мовника Угорщини MTVA отримували «темники», як висвітлювати діяльності опозиційних партій, питання щодо мігрантів, виборів президента США, COVID-19 тощо.

У 2018 році прокуратура Угорщини звинуватила редактора місцевої газети у тому, що він нібито змінив слова Віктора Орбана в інтерв'ю.

Фото: DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1439
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду