Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»

Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»

8 Жовтня 2020
1780
8 Жовтня 2020
14:16

Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»

1780
Суд оштрафував директора провайдера на 3400 грн. Провайдер підписав угоду про примирення з медіагрупами та відшкодував завдані збитки.
Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»
Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»

1 жовтня 2020 року директору одного із закарпатських провайдерів програмної послуги було винесено вирок за незаконну ретрансляцію телеканалів групи «1+1 медіа» («1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», УНІАН, «Бігуді») та телеканалів «Медіа Групи Україна» («Футбол 1», «Футбол 2», «Україна», НЛО TV). Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо».

Вирок виніс Тячівський районний суд Закарпатської області. Згідно з реєстром судових рішень, мова йде про працівника приватного підприємства «Телерадіокомпанія "Данканич"» із смт Дубове Закарпатської області. Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав), й оштрафував на 3400 гривень.

Також у судовому рішенні йдеться, що сторони уклали 30 вересня угоду про примирення.

Партнер адвокатської компанії Smartsolutions Law Group, яка представляє інтереси «1+1 медіа», Олександр Папуця зазначив, що умисне незаконне розповсюдження каналів групи завдало правовласнику збитків у значному розмірі: «З даною кваліфікацією погодився і суд, призначивши порушнику за угодою з 1+1 media покарання у вигляді штрафу. Окрім штрафу, покарання за відповідною санкцією цього правопорушення також передбачає виправні роботи на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк».

Однак «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» уклали з порушником угоду про примирення й узгодили міру покарання у вигляді штрафу. «Враховуючи, що порушник визнав вину, уклав ліцензійний договір та повністю відшкодував завдані збитки, йому було запропоновано укладення угоди про примирення. Угода була затверджена судом 1 жовтня», – повідомив Олександр Папуця.

Цей вирок став уже четвертим у 2020 році, яким порушники суміжних прав «1+1 медіа» притягнені до кримінальної відповідальності, додав адвокат.

Сергій Чернящук, експерт з питань інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна», вважає, що рішення у цій справі є справедливим та достатнім: «У подальшому розраховуємо на дотримання прав інтелектуальної власності ТРК "Україна" на ретрансляцію телеканалів цим суб’єктом господарювання».

Директор із GR «1+1 медіа» та керівник Ініціативи «Чисте небо» В‘ячеслав Мієнко зазначив, що незабаром очікується завершення досудового розслідування та передача до суду низки інших кримінальних проваджень щодо порушників суміжних прав із Закарпаття та Івано-Франківщини.

Нагадаємо, у вересні кіберполіція викрила провайдера, який незаконно транслював телеканали у Київській та Вінницькій областях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1780
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду