Колишні топменеджери «Нашого формату» запустили нове видавництво

Колишні топменеджери «Нашого формату» запустили нове видавництво

29 Липня 2020
4401
29 Липня 2020
10:55

Колишні топменеджери «Нашого формату» запустили нове видавництво

4401
Нове видавництво розвиватиме суто українські напрямки нонфікшн і наукпоп.
Колишні топменеджери «Нашого формату» запустили нове видавництво
Колишні топменеджери «Нашого формату» запустили нове видавництво

Колишні топменеджери «Нашого формату», які пішли з видавництва після конфлікту з власником, запустили власне видавництво «Віхола». Про це 28 липня повідомляється на фейсбук-сторінці нового видавництва.  

Колишня директорка «Нашого формату» Ілона Замоцна та ексголовна редакторка видавництва Ольга Дубчак стали співзасновницями «Віхоли». Працюватимуть в новому видавництві також ексзавідувачка редакції «Наш Формат» Ірина Щепіна, колишня PR-менеджерка Марина Захарчук, ексверстальниця Вікторія Шелест та колишня SMM-менеджерка Наталя Шнир.

«Віхола» працюватиме передусім з українськими авторами й розвиватиме суто українські напрямки нонфікшн і наукпоп.

Пані Замоцна повідомила, що вже восени книжки їх авторів будуть в інтернет-магазинах та книгарнях. «Відкриваємо проєкт серією "Психологія". Книжки про те, як зрозуміти себе з реальними кейсами українських практикуючих психологів. Ще одна дуже крута серія – наукпоп від українських популяризаторів науки. Також восени – книжка екоактивістки про життя без поліетилену», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 26 травня 2020 року головна редакторка Ольга Дубчак повідомила, що звільнилася з видавництва «Наш формат» разом з директоркою, маркетинговою директоркою, арт-директоркою, завідувачкою редакції та менеджеркою соціальних мереж. Причини звільнення — публікація книги російської науковиці Анчі Баранової «Коронавірус. Інструкція з виживання», приниження й відсутність «правильнішої й тактовнішої комунікації» з боку власника. Зокрема, Владислав Кириченко порівняв працівників компанії з індиками та фермою. 

27 травня засновник і власник «Нашого формату» Владислав Кириченко пояснив звільнення топменеджерів перезапуском видавництва. Він розповів, що перезапускає роботу видавництва, а нову команду «Нашого формату» очолить Оксана Булава.

Фото: «Віхола» / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду