Блогер MED GOblin написав книгу про медицину

Блогер MED GOblin написав книгу про медицину

14 Квітня 2021
3524

Блогер MED GOblin написав книгу про медицину

3524
Зокрема, Сем'янків пояснює, як критично аналізувати медичну інформацію.
Блогер MED GOblin написав книгу про медицину
Блогер MED GOblin написав книгу про медицину

Лікар-анестезіолог, кандидат медичних наук та науковий редактор проєкту Liga.Life «Наукою по ковіду» Андрій Сем'янків, відомий як блогер MED GOblin, написав книгу «Медицина доказова і не дуже». Про це 14 квітня повідомило видавництво «Віхола».

«50% ліків на планеті Земля призначаються неправильно. На тій самій планеті 50% пацієнтів приймають ліки не так, як треба. Не дуже оптимістично, авжеж. Додайте до цього альтернативну медицину, гомеопатію, інста-гуру без медичної освіти, які роздають свої поради направо і наліво, та натренованих нашим “профілактичним” вживанням антибіотиків бактерій — і отримаєте повну картину, – йдеться в описі. – Книжка Андрія Сем’янківа — це своєрідний путівник медичними нетрями: від того, як працюють ліки й що ховається за народною медициною, гомеопатією та стовбуровими клітинами, і до конспірології та навичок розпізнавання призначених фуфломіцинів».

У книжці Сем'янків пояснює, як критично аналізувати медичну інформацію, та розповідає:

  • чому бактерії на підлозі лікарні небезпечніші за ті, що живуть у вашій кухні;
  • як поширюються антивакцинаторські міфи, і навіщо королеві гомеопат;
  • чому антибіотики зазвичай можна поєднувати з алкоголем (і до чого тут пиво, гонорея і сифіліс);
  • що насправді роблять оксолінова мазь і гематоген та чи варто обклеювати своє тіло тейпами;
  • про фітотерапію, інгаляції з вареної картоплі, дієти, уколи, пуповинну кров та інші методики.

«Віхола» уже оголосила передпродаж книжки «Медицина доказова і не дуже».

Нагадаємо, 29 січня 2021 року керівниця Liga.Life Ірина Андрейців повідомила, що відділ Liga.Life (інтернет-видання Liga.net) запустив новий проєкт «Наукою по ковіду», науковим редактором якого став лікар-анестезіолог та кандидат медичних наук Андрій Сем'янків, відомий як блогер MED GOblin. До нового проєкту також долучився Артем Албул, відомий як блогер Клятий Раціоналіст. У межах «Наукою по ковіду» виходять тексти, відео та подкасти.

Фото: Віхола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3524
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду