З «Нашого формату» йдуть топменеджери

З «Нашого формату» йдуть топменеджери

27 Травня 2020
2730

З «Нашого формату» йдуть топменеджери

2730
Причини звільнення — публікація книги російської науковиці Анчі Баранової «Коронавірус. Інструкція з виживання» та відсутність «правильнішої й тактовнішої комунікації» з боку власника.
З «Нашого формату» йдуть топменеджери
З «Нашого формату» йдуть топменеджери

Із видавництва «Наш формат» звільнилася головна редакторка, директорка, маркетингова директорка, арт-директорка, завідувачка редакції та менеджерка соціальних мереж. Про це головна редакторка Ольга Дубчак повідомила 26 травня на своїй сторінці в Facebook.

«Особисто я чесно написала власникові компанії (Владиславу Кириченку – ДМ), що питання будь-якого зв'язку з росіянами — для мене межа між добром і злом. Були наведені аргументи, чому цю книжку не варто брати в роботу, були запропоновані варіанти з інших країн. Але менше з тим, книжка готова, а українці традиційно виправдали любов до хорошого старшого брата, тож усе нормально», – розповіла вона.

Пані Дубчак також говорить, що причиною звільнення стало приниження з боку власника. 

«Ідеться про приниження, образи і знецінення. Раптом виявилося, що команда — непрофесійний літературний гурток, ні на що не здатний і некомпетентний. Що головна редакторка — слабоумна печерна ксенофобка, хоча ще в січні була "найкращим головредом за всі часи НФ". Що власникові не можна говорити "я не згодний / я не підтримую вашу думку", бо за це ти ризикуєш наразитися на гноблення. Що індики, що мікроорганізми і все таке, що ви самі вже прочитали. Дехто з вас мав нагоду читати листа, якого було написано про мене, ви розумієте, про що йдеться. І знаєте, ось саме про це я мовчати не хочу, бо мовчати про приниження на роботі в ХХІ столітті — це те саме, що мовчати про домашнє насильство», – пояснила вона.

Ольга Дубчак має на увазі пост засновника і власника «Нашого формату» Владислава Кириченка у Facebook.

У коментарі «Бабелю» він назвав цей конфлікт «стандартною робочою ситуацією» та пообіцяв оприлюднити офіційний пресреліз видавництва щодо цих подій.

Електронна версія книги Анчі Баранової «Коронавірус. Інструкція з виживання» доступна для замовлення на сайті «Нашого формату». Авторку зазначають як «докторку наук, професорку Школи системної біології, керівницю Центру з вивчення хронічних захворювань у Коледжі Наук Університету Джорджа Мейсона (США), фахівчиню в галузі функціональної геноміки та системної біології». Ця книга також у квітні 2020 року вийшла в російському видавництві «АСТ», де авторку називають «головним науковим працівником Медико-Генетичного Наукового Центру Російської академії медичних наук (Москва)».

Нагадаємо, 16 січня 2020 року видавництво «Наш формат» припинило співпрацю з інтернет-магазинами, які продають його книжки російською. У видавництві вважали, що через агресію Російської Федерації таке рішення є стратегічно необхідним для розвитку України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2730
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду