Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок

Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок

19 Серпня 2020
2057
19 Серпня 2020
17:31

Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок

2057
Водночас літературний фестиваль BookForum відбудеться 16-20 вересня в онлайн форматі.
Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок
Львівський форум видавців скасував книжковий ярмарок

Львівський BookForum скасував книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» у 2020 році, який мав відбутися онлайн. Про це BookForum повідомив 19 серпня.

Організатори планували провести ярмарок в онлайн-форматі: оновити веб-сайт книжкового ярмарку, створивши на ньому єдиний майданчик для продажу книжок.

«На жаль, не всі гравці ринку виявились готовими до нового формату. Відмова великих видавців від участі в ярмарку відповідно до запропонованих умов участі робить його неефективним і недоцільним для більшості учасників та відвідувачів. Тому організатори прийняли непросте рішення – у 2020 році скасувати книжковий ярмарок», – йдеться в повідомленні.

Водночас Форум видавців висловив готовність ініціювати круглий стіл та зібрати українських видавців та операторів ринку, щоб обговорити моделі взаємодії в період коронакризи.

«Нам не соромно відкрито сказати, що це рішення продиктоване бажанням зберегти добрі стосунки між гравцями ринку – бо конфлікт на користь, коли він конструктивний, а наразі надто непростий та емоційний момент. Тому ми приймаємо важке рішення з легким серцем. Водночас ми вважаємо дуже важливою та потрібною відверту розмову між гравцями сектору. Тепер, в умовах економічної кризи та глобальної невизначеності, маємо як ніколи дбати не лише про власні бізнес-інтереси, а й функціонування всієї галузі», – додали організатори. 

Нагадаємо, Львівський міжнародний BookForum відбудеться 16-20 вересня, вперше захід пройде в онлайн-форматі. Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. Серед цьогорічних учасників – автори з України,  20 іноземних гостей з 15 країн, лауреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків. Однією з головних подій стане трансляція Ночі поезії та музики нон-стоп за участі українських поетів і музикантів з усього світу. 

Фото: готель «Едем»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду