Дохід регіональних медіа після пандемії впав на 70-90%

Дохід регіональних медіа після пандемії впав на 70-90%

9 Липня 2020
2070
9 Липня 2020
16:18

Дохід регіональних медіа після пандемії впав на 70-90%

2070
Найбільше постраждали ті медіа, які не залежали напряму від власників.
Дохід регіональних медіа після пандемії впав на 70-90%
Дохід регіональних медіа після пандемії впав на 70-90%

Дохід регіональних компаній у порівнянні з початком року впав на 70-90%. Про це сказала Катерина М’ясникова, виконавча директорка Національної асоціації медіа, 9 липня під час онлайн-обговорення «Медіа та COVID-19: помилки, успіхи, нові виклики та нові можливості».

«Найперші потерпають регіональні медіа, які працюють з локальним бізнесом і мають не високу частку мережевих рекламодавців. Тому що локальний бізнес дуже швидко згортається. І d середині березня багато компаній хотіли закриватись через те, що втратили усіх клієнтів», – сказала вона.

Падіння прямої реклами склало до 60%, спонсорство – до 35% тощо. Заповнюваність реклами впала в середньому на 60%. У структурі доходів найбільше впала реклама та спонсорство, натомість зросли інвестиції власників. «Це створює несприятливу ситуацію перед місцевими виборами. Локальні медіа завжди були спраглими до грошей, а зараз вони готові брати будь-яку рекламу та замовні матеріали», – додала Катерина.

Вперше в історії, за її словами, регіональні медіа стикнулися з трендом, коли їх аудиторія зростає, але не монетизується.

Володимир Єрмоленко, директор з аналітики ГО «Інтерньюз-Україна», також наводить висновки опитування 39 журналістів із різних регіонів щодо ситуації, яка склалась в їхніх медіа після пандемії: «Падіння рекламних надходжень на 70-80%. Ті медіа, в бюджеті яких рекламні надходження мали велику частину дуже  постраждали. Хтось запускає гугл рекламу, хтось шукає гранти, хтось запускає донейт. Але ті регіональні медіа, які не напряму залежать від власників дуже страждають. Більшість ЗМІ в очікувані місцевих виборів, які можуть додати їм фінансових можливостей».

Нагадаємо, пандемія COVID-19 та зумовлений нею карантин в Україні призвели до падіння рекламного ринку на місцевому рівні. Регіональні телекомпанії призупинили виробництво розважальних проєктів, перейшли на повтори, дистанційну роботу, а в деяких регіонах і скоротили працівників.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2070
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду