Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників

Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників

24 Червня 2020
1296
24 Червня 2020
18:15

Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників

1296
Обмін досвідом і навчання – це новий етап проєкту Media Change Ukraine з підтримки українських регіональних мовників у часи пандемії COVID-19.
Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників
Нацрада організовує безкоштовні вебінари для регіональних мовників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запрошує представників регіональних медіа взяти участь у безкоштовних онлайн-медіатренінгах, які стосуватимуться стандартів новинної журналістики, специфіки управління регіональними мовниками, виробництва програм, роботи із соцмережами та розвитку діджитал-платформ.

Ініціатор проведення вебінарів – член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко, який курує проєкт Media Change Ukraine. Проєкт починався як платформа для обміну контентом між регіональними мовниками, а далі стає платформою обміну досвідом.

Вебінари будуть відбуватися на платформі Zoom в онлайн-режимі один раз на тиждень і триватимуть по дві години. Їх проводитимуть профільні фахівці з досвідом роботи в медіа, зокрема й регіональних.

Плануються вебінари на такі теми:

1. Регіональні медіа в сучасних умовах.

Учасники – власники і керівники телеканалів.

Ітиметься про аудиторію, сітку мовлення, новини, ресурс, власне виробництво.

2. Якими мають бути регіональні новини.

Учасники – керівники каналів, головні редактори каналів і керівники новин.

Ітиметься про очікування аудиторії, стандарти, структуру редакції, диджиталізацію та соцмережі.

3. Особливості роботи редакцій в передвиборчий і виборчий період.

Учасники – керівники каналів та головні редактори новин і проектів.

Ітиметься про регулювання медіа під час виборів, що можна і що заборонено, межу між рекламою, піаром та джин сою, можливі формати на період виборів.

4. Диджиталізація та соціальні мережі.

Учасники – головні редактори та керівники новин.

Ітиметься про соцмережі як нові платформи доставки контенту, як інструмент просування ефірного контенту, як джерело інформація, а також про особливості Facebook, Instagram, YouTube, TikTok.

Для реєстрації та планування графіку проведення вебінарів Нацрада просить представників регіональних медіа заповнити опитувальник. Проконсультуватися з додаткових питань можна в представників Нацради в областях.

Нагадаємо, 25 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про створення платформи для обміну контентом між регіональними телекомпаніями Media Change Ukraine. Як працює платформа і для чого вона потрібна, «Детектору медіа» розповів Максим Онопрієнко. Безкоштовний обмін контентом тривав до 22 червня. На платформі, зокрема, був представлений і сатиричний влог «Ньюспалм» виробництва ГО «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
09.07.2020 16:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду