Кінцевим бенефіціарним власником колишнього каналу Усова став член «Опоблоку»

Кінцевим бенефіціарним власником колишнього каналу Усова став член «Опоблоку»

25 Червня 2020
2195
25 Червня 2020
14:07

Кінцевим бенефіціарним власником колишнього каналу Усова став член «Опоблоку»

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
2195
Новий бенефіціар контролює канал через агрофірму, якій свою частку продав Костянтин Усов.
Кінцевим бенефіціарним власником колишнього каналу Усова став член «Опоблоку»
Кінцевим бенефіціарним власником колишнього каналу Усова став член «Опоблоку»

Член політичної партії «Опозиційний блок» Андрій Муксімов став одним з кінцевих бенефіціарних власників телеканалу «Перший міський телеканал. Кривий Ріг», основним власником якого у квітні-травні 2020 року був колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Костянтин Усов. Дані про зміну кінцевого бенефіціарного власника каналу з’явились 15 червня 2020 року.

Пан Муксімов став кінцевим бенефіціарним власником замість Сергія Литвиненка. Він контролює телеканал через ТОВ «Агросвіт-К», де йому належить половина статутного капіталу. Інші 50% цієї агрофірми належать Наталії Будченко - відповідно, вона теж є кінцевою бенефіціарною власницею ТОВ «Перший міський телеканал. Кривий Ріг».

Андрій Муксімов і Наталія Будченко через ТОВ «Агросвіт-К» контролюють сукупно 51% телеканалу. По 24,5% телеканалу належать ще двом людям: Катерині Поляковій та Анатолію Федорчуку.

Андрій Муксімов – інженер-механік за фахом. Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, у 2014 році був одним із керівників ГО «Фонд Олександра Вілкула "Українська перспектива"». За даними облради Дніпропетровської області, у ГО він займає посаду виконавчого директора ГО. Пан Муксімов також є депутатом Дніпропетровської облради, членом постійної комісії обласної ради з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування. У Кривому Розі він не медійна особа.

Працює Андрій Муксімов у ПрАТ «ВО Стальканат-Сілур», там у 2019 році він заробив 1 059 681 гривень

За спостереженнями автора цього матеріалу, після зміни власників на телеканалі зменшилася кількість матеріалів критичного характеру про міську владу, однак – побільшого паркетних новин.

Нагадаємо, з вересня 2019 року «Першим міським телеканалом. Кривий Ріг» керувала помічниця народного депутата восьмого скликання від фракції «Блок Петра Порошенка» Костянтина Усова Юлія Баняс. Сам Костянтин Усов у квітні 2020 року став мажоритарним власником каналу (51%) замість Віри Пєснєвої. Потім він продав 51% каналу агрофірмі. Він офіційно власником каналу був один місяць – із 15 квітня по 18 травня 2020 року. Із 18 травня 2020 року «Перший міський телеканал. Кривий Ріг» на 51% належить ТОВ «Агросвіт-К», яке займається вирощуванням зернових культур. Агрофірма заснована на базі колишнього колгоспу «Радушний» й розташоване в смт. Радушне (передмістя Кривого Рогу). Нею керує Олег Неділько, який був відомий у медійних колах лише як директор сільгосппідприємства. 

Фото: Андрій Муксімов / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2195
Читайте також
18.02.2021 16:40
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 829
01.04.2020 17:10
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 464
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Версия
1391 дн. тому
смотрящий?:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду