Низку ЗМІ вдруге за час карантину не допустили на засідання міськради Кривого Рогу

Низку ЗМІ вдруге за час карантину не допустили на засідання міськради Кривого Рогу

27 Травня 2020
1623

Низку ЗМІ вдруге за час карантину не допустили на засідання міськради Кривого Рогу

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1623
На цьому засідання планували розглянути питання про закриття кількох навчальних закладів, присвоєння звання почесного громадянина Кривого Рогу, земельні та транспорті питання.
Низку ЗМІ вдруге за час карантину не допустили на засідання міськради Кривого Рогу
Низку ЗМІ вдруге за час карантину не допустили на засідання міськради Кривого Рогу

27 квітня 2020 року низку журналістів без ґрунтовних пояснень не допустили на засідання сесії Криворізької міської ради. У людях, які не пропустили ЗМІ, журналісти впізнали працівників комунального підприємства «Муніципальна гвардія».

Поліція не відреагувала на дії працівників КП. Коли медійники попросили правоохоронців втрутитися, вони відповіли, що журналісти можуть написати заяву. За даними «Детектора медіа», заяву написав блогер Олександр Лікаренко. Наразі редакція очікує підтвердження цієї інформації від Криворізького відділу поліції.

Крім того, депутати Микола Дектярьов та Сергій Попович звернулися до секретаря міськради Сергія Маляренка через недопуск журналістів. Пан Маляренко, своєю чергою, нагадав про коронавірус і сказав, що журналісти можуть подивитись онлайн-трансляцію. Документів щодо заборони ЗМІ бути присутніми у залі засідання він не цитував.

Нагадаємо, це вже другий подібний інцидент за час карантину. 22 квітня представники КП «Криворізька муніципальна гвардія» виштовхали головну редакторку інформаційної агенції «Перший Криворізький» Софію Скибу та журналіста Максима Бовчалюка з території Криворізької міської ради, де відбувалося засідання постійних комісій. На них розглядались питання щодо виділення землі під будівництво релігійний споруд та передача у приватну власність нерухомості в історичному центрі міста, питання щодо перерозподілу коштів для боротьби із коронавірусом. Сесія міської ради проходила на відкритому повітрі. Територія заднього двору міськвиконкому дозволяє безперешкодно працювати журналістам.

Поліція тоді відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (171 Кримінального Кодексу України), проте за місяць підозру нікому не оголосили. 

Фото: Перший Криворізький

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1623
Читайте також
01.04.2020 17:10
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 428
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду