У Кривому Розі з’явився клон «Домашньої газети»

У Кривому Розі з’явився клон «Домашньої газети»

1 Квітня 2020
3428

У Кривому Розі з’явився клон «Домашньої газети»

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
3428
У газетних кіосках Кривого Рогу 1 квітня почали продавати клон друкованого видання «Домашня газета». Нове видання називається «Моя домашня газета».
У Кривому Розі з’явився клон «Домашньої газети»
У Кривому Розі з’явився клон «Домашньої газети»

На першій сторінці газети-клону вказано, що це перший випуск.

Журналісти «Детектора медіа» придбали та проаналізували видання «Моя домашня газета» – у ньому матеріали підписані іменами людей, які співзвучні із справжніми іменами авторів «Домашньої газети». Під час верстки використано елементи логотипу справжньої «Домашньої газети». Більшість матеріалів належить іншим виданням, на кшталт «Страна.ua» та «Сегодня».

Головний редактор «Домашньої газети» Віктор Коваленко сказав «Детектору медіа», що редакція планує звертатись до правоохоронців, оскільки поява такого ЗМІ може вважатись недобросовісною конкуренцією.

«Нас намагаються душити економічно, перешкоджаючи вільному розповсюдженню газети в точках продажу», – йдеться в заяві редакції, опублікованій в оригінальній «Домашній газеті» 1 квітня 2020 року.

За номером телефону, вказаним у виданні «Моя домашня газета», відповіла секретарка Галина (прізвище співрозмовниця відмовилася називати). Вона сказала, що не уповноважена коментувати інформацію щодо діяльності газети. Секретарка уточнила, що відповідає лише на дзвінки читачів.

Водночас вона пообіцяла передати звернення «Детектора медіа» керівництву.

Згідно з Державним реєстром друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств, «Моя газета домашня» зареєстрована Іриною Алєксєєвою 19 вересня 2019 (ДП 2282-1020Р).

У реєстрі також міститься інформація про оригінальну «Домашню газету» (ДП 542 від 28 квітня 1998 року).

«Домашню газету» видають у Кривому Розі з 1996 року. Це одне з найпопулярніших у місті видань, яке є прямим конкурентом нещодавно роздержавленого «Червоного Гірника».

Про процес роздержавлення «Червоного Гірника» читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду