Рекламні агентства назвали втрати для бізнесу та позитиви від COVID-19

Рекламні агентства назвали втрати для бізнесу та позитиви від COVID-19

22 Квітня 2020
2571
22 Квітня 2020
12:40

Рекламні агентства назвали втрати для бізнесу та позитиви від COVID-19

2571
Factum Group Ukraine спільно із Всеукраїнською Рекламною Коаліцією оприлюднили результати свого дослідження.
Рекламні агентства назвали втрати для бізнесу та позитиви від COVID-19
Рекламні агентства назвали втрати для бізнесу та позитиви від COVID-19

COVID-19 сильно вдарив по рекламному бізнесу і зумовив суттєву оптимізацію витрат. Втім топ-менеджере рекламних агентств бачать і позитиви від ситуації, що склалася через пандемію: такі як - підвищення креативності команд і навіть можливість позбавитись від неефективних співробітників. Про це свідчать результати дослідження Factum Group Ukraine та Всеукраїнської Рекламної Коаліцієї «COVID-19: вплив на рекламний бізнес».

Дослідження проводилось серед топ-менеджменту рекламних агентств в період 7-17 квітня. Загалом в опитуванні взяли участь 57 експертів (топ-менеджмент рекламних агентств, що входять до складу ВРК).

Агентства вказують, що кількість призупинених чи скасованих проектів суттєво перевищує кількість ініційованих проектів.

Саме тому, як пише ВРК, ситуація ставить нові виклики перед рекламним бізнесом та змушує активно реагувати на зміни.  Насамперед, це зумовило максимальну  оптимізацію витрат: скорочення на оренду і утримання офісу (в зв'язку з максимальною «діджіталізацією» роботи), на персонал, на тренінги та корпоративні заходи. А також пошук нових джерел фінансування, зміна процесів ціноутворення.

У організаційній сфері максимальний перехід на дистанційну роботу прискорив  поширення кращих практик серед співробітників. Відбувся перехід на режим «ручного» управління, максимально швидке реагування на зміни, планування в тимчасовому діапазоні тиждень/місяць, перерозподіл зусиль з традиційних каналів просування на цифрові, пошук нових ніш і можливостей в країні та за кордоном.

Також серед позитивів від ситуації, що склалось,  топ-менеджмент агентств відзначає: підвищення креативності команд, адаптивність і згуртованість команд, інтенсифікація роботи в зв'язку з необхідністю пошуку нових рішень, поява можливості навчитися новому, усвідомлення агентствами і клієнтами необхідності діджіталізаціі і її прискорення, можливість побачити слабкі сторони своєї компанії, можливість подумати і глибоко проаналізувати діяльність компанії, переглянути моделі управління,  і можливість позбавитись від неефективних співробітників.

Нагадаємо, рекламодавці скорочують активність на радіо, у зовнішній рекламі та на телебаченні.

Ілюстрації взяті з презентації дослідження «COVID-19: вплив на рекламний бізнес».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2571
Читайте також
02.07.2020 13:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду