Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

17 Січня 2020
1994
17 Січня 2020
16:14

Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

1994
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 «Про медіа».
Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу
Комітет гуманітарної політики рекомендував ухвалити законопроєкт «Про медіа» за основу

За проголосували дев’ять членів комітету, проти – троє (представники «Опозиційної платформи – За життя»), утрималися – троє (представники «Європейської солідарності»).

Альтернативний законопроєкт № 2693-1 теж винесуть на розгляд пленарного засідання Верховної Ради.

Депутати «Опозиційної платформи – За життя» не встигли підготувати свій альтернативний проєкт. Про це сказав член комітету Юрій Павленко, який пропонував відправити обидва проєкти на доопрацювання.

Голова комітету Олександр Ткаченко сказав, що проєкт № 2693 відправлять на експертизу до Ради Європи. Представники громадськості просили надати їм слово, але пан Ткаченко запросив усіх охочих на публічне обговорення, що відбудеться наступного тижня.

«Цей закон за свободу слова, він регулює медіаіндустрію, зокрема, онлайн-медіа, які раніше не регулювалися», - наголосив пан Ткаченко.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 2693 «Про медіа». Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа з метою ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) пропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції «Європейська солідарність» зареєструвала альтернативний проєкт закону «Про медіа» № 2693-1. Його авторами стали Микола Княжицький, Володимир В'ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1994
Читайте також
09.04.2020 19:10
Центр журналістики при Київській школі економіки
для «Детектора медіа»
2 780
04.02.2020 16:27
Роман Головенко, Інститут масової інформації
1 435
28.01.2020 10:30
Тетяна Авдєєва
для «Детектора медіа»
6 572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду