detector.media
15.01.2020 14:25
«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого
«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого
Канал буде доступний через провайдерів OTT, IPTV та в кабельних мережах.

З 1 лютого 2020 року «Громадське телебачення» призупиняє супутникове мовлення. Про це повідомляє компанія.

Телеканал не буде доступний користувачам SES Astra, але продовжить транслюватися через провайдерів OTT, IPTV та в кабельних мережах. Перелік провайдерів, які транслюють «Громадське» оприлюднений на сайті каналу. Також ефір каналу доступний на сайті та Youtube-каналі Hromadske.

«Пріоритетом Hromadske наразі є діджитал. Задля ефективного використання ресурсів ми вирішили зосередитися на тому, в чому ми дійсно сильні, замість того, аби підтримувати дорогу платформу і все одно не мати можливості конкурувати з великими комерційними майданчиками», — повідомляє керівництво каналу.

Рішення про зупинку мовлення телеканалу на супутнику прискорило підняття вартості розповсюдження супутникового сигналу, а також «той факт, що з 20 січня 2020 року медіахолдинги кодуватимуть сигнали своїх телеканалів».

Нагадаємо, «Громадське телебачення» ще в листопаді планувало призупинити супутникове мовлення у 2020 році.

«Ми завжди думаємо з точки зору ефективності. І, розподіляючи наступний бюджет, думаємо, чи варто віддавати гроші на підтримку супутникового мовлення, чи інвестувати в digital – розвиток сайту та інших платформ. Звичайно, ми б хотіли, щоб у нас були зайві 300-400-500 тис. доларів, але наразі ми заряджені на максимальну ефективність», — зазначала співзасновниця та тодішня голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк.

Ілюстрація: hromadske.uа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY