Нацрада підтримала створення мультиплексу Концерну РРТ

Нацрада підтримала створення мультиплексу Концерну РРТ

5 Грудня 2019
5167
5 Грудня 2019
11:59

Нацрада підтримала створення мультиплексу Концерну РРТ

5167
5 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішили створити загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу МХ-7 у діапазоні частот 174-230 МГц у стандарті DVB-T2.
Нацрада підтримала створення мультиплексу Концерну РРТ
Нацрада підтримала створення мультиплексу Концерну РРТ

Мережа охоплюватиме 158 населених пунктів. Оператор мультиплексу – державний Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення. Ємність мультиплексу – 10 програм (каналів).

Нацрада передбачає, що в мультиплексі мовитимуть, зокрема, державні та суспільні телеканали і радіостанції.

Регулятор проведе конкурс на вільні місця в мультиплексі, крім територій з особливим режимом мовлення. За словами члена Нацради Сергія Костинського, на територіях з особливим режимом мовлення на частотах, передбачених для МХ-7, уже побудовано локальні мультиплекси, оператором яких є Концерн РРТ. Телеканали на цих частотах мовлять на підставі тимчасових дозволів. Крім того, там будуть дві окремі спеціальні програми (канали), якими займається Міністерство культури, молоді та спорту, додав пан Костинський.

Нагадаємо, в Україні з 2011 року працюють чотири загальнонаціональні мультиплекси МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 приватного провайдера – ТОВ «Зеонбуд». У мультиплексах мовлять 28 загальнонаціональних телеканалів, ще чотири місця в мультиплексі МХ-5 зайняті регіональними та місцевими каналами. Нещодавно компанія оголосила про наміри запустити у 2020 році пакет з 24 платних каналів.

У 2008-2011 роках де-юре існував мультиплекс МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), але компанія так і не розбудувала його і втратила ліцензію. Крім того існує мультиплекс МХ-6 ТОВ «ТРК “Етер”». Він працює за фактично не активною в Україні технологією DVB-H і нещодавно захотів змінити технологію на DVB-T2. Нацрада замовила для нього прорахунок частот.

Концерн РРТ давно висловлював бажання стати провайдером і оператором цифрової мережі. З 2014 року Нацрада замовляла прорахунок частот для його мультиплексу, але до вимкнення аналогового телебачення в Україні не було частот для створення додаткового мультиплексу.

Згідно з розпорядженням уряду, ще у 2017 році Концерн РРТ мали залучити до розбудови національної цифрової мережі та видати йому ліцензію провайдера (оператора) цифрової мережі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5167
Читайте також
06.08.2018 17:06
Прес-служба ТОВ «Зеонбуд»
для «Детектора медіа»
4 574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду