В Україні з'явилося нове видання про медіа

В Україні з'явилося нове видання про медіа

2 Грудня 2019
3301
2 Грудня 2019
15:30

В Україні з'явилося нове видання про медіа

3301
В Україні 1 грудня запустили нове видання The Lede, яке орієнтоване на медіаменеджерів, редакторів, журналістів, студентів журналістики та людей, які працюють на межі з медіа.
В Україні з'явилося нове видання про медіа
В Україні з'явилося нове видання про медіа

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка нового видання Тетяна Гордієнко.

«Ми робимо особливий акцент на медіа в регіонах: багато знань доходять до них повільніше або й взагалі не доходять. Це те, що ми хочемо виправити. Головна особливість The Lede – бути максимально практичним», – розповіла вона.

За її словами, видання буде писати про прикладні речі, які редактори та медіаменеджери потім зможуть використати в своїх ньюзрумах, а також розповідатиме історії інших видань – як вони працюють, про їх цілі та процеси.

«Такими історіями ми хочемо надихати людей, перемішувати різний досвід від різних медіа й з різних країн. У нас є й низка матеріалів з іноземними менеджерами та журналістами. Це таке-собі комбо: ти заходиш почитати, як, скажімо, аналізувати аудиторію й розставити UTM мітки, й тут же можеш почитати а які з медіа що робили у себе на сайтах, в кого вийшло, а в кого – ні», – розповіла пані Гордієнко.

На свої сторінці в Facebook вона написала, що у виданні поширюватимуть матеріали з проєктів Journalism Exchange Program, Election Watch, Media Manager Academy, Regional Champions Accelerator.

Крім того, вона додала, що The Lede – це внутрішній проєкт Media Development Foundation: «Ми підготували кілька пропозицій для донорів, але й маємо плани з монетизації сайту. Якщо вони будуть вдалими, ви одразу побачите ці зміни на сайті. Зараз The Lede ми робимо виключно силами MDF, тож ми будемо вдячні за будь-яку донорську допомогу».

Виконавчий директор Media Development Foundation Євген Заславський розповів, що в новому виданні писатимуть про лайфстайл редакцій, як управляти креативними командами, як робити кар’єру в медіа, про дистрибуцію і трафік, а також публікуватимуть дослідження і аналітику про медіа.

«Ще будемо робити медіа зрозумілішим, пояснювати людям ту медіареальність, яку ми маємо, що з нею не так і що з цим робити», повідомив він на свої сторінці в Facebook.

У минулому Євген Заславський і Тетяна Гордієнко працювали в команді «Детектора медіа»: Євген – проектним менеджером, Тетяна – журналісткою сайту MediaSapiens.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року в Україні запустили нове медіа Bazilik Media, яке писатиме про комунікації. Головною редакторкою видання стала Ірина Виговська.

Фото надані Тетяною Гордієнко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3301
Читайте також
06.12.2018 17:05
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
1 857
19.11.2018 16:30
Євген Заславський
Євгенія Олійник
Якуб Парусінскі
6 253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду