Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі роботи – дослідження

Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі роботи – дослідження

27 Січня 2020
2127

Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі роботи – дослідження

2127
Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі, а саме: «повної інтеграції», «базовану на компетенціях», «локальну» та «виробників контенту».
Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі роботи – дослідження
Розслідувальні медіа мають чотири операційні моделі роботи – дослідження

Про це йдеться в дослідженні Media Development Foundation, яке охоплює дев’ять провідних незалежних розслідувальних медіа з різних країн Європи.

«Для кожної з них [моделей роботи] вони [дослідники] виокремили свої характерні особливості: "повністю інтегровані" на 80-90% самостійно забезпечують всю свою роботу, для "моделі компетенцій" ключовими є навички членів команди, а під інші завдання вони залучають аутсорс, "локальні" співпрацюють з місцевою спільнотою та волонтерами, "виробники контенту" – зосереджені безпосередньо на виробництві розслідувань», – йдеться в повідомленні.

У MDF розповіли, що ці моделі допомагають систематизувати знання про способи роботи розслідувальних медіа та скласти поради й рекомендації щодо того, як редакціям стати ефективнішими.

«Один із важливих результатів цього дослідження – аналіз особливостей кожної з чотирьох моделей: які навички є для них ключовими, а які другорядними. Скористатися нею можуть як самі розслідувальні редакції, так і донори чи інвестори, які хочуть підтримувати розслідувальну журналістику», – зазначається в повідомленні.

Крім того, дослідження пропонує й низку рекомендацій та порад для розслідувальних медіа, які допоможуть їм краще налагодити монетизацію та процеси всередині редакцій.  

Нагадаємо, у травні 2019 року тоді ще народний депутат від БПП та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що вважає, що Україна не має вдаватися до агресивних методів інформаційного впливу на суспільство, до яких вдається Росія. Натомість українським медіа слід розвивати жанр журналістських розслідувань, який дає глядачам розуміння того, що відбувається в країні.

Фото: Media Development Foundation

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду