detector.media
02.12.2019 15:30
В Україні з'явилося нове видання про медіа
В Україні з'явилося нове видання про медіа
В Україні 1 грудня запустили нове видання The Lede, яке орієнтоване на медіаменеджерів, редакторів, журналістів, студентів журналістики та людей, які працюють на межі з медіа.

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка нового видання Тетяна Гордієнко.

«Ми робимо особливий акцент на медіа в регіонах: багато знань доходять до них повільніше або й взагалі не доходять. Це те, що ми хочемо виправити. Головна особливість The Lede – бути максимально практичним», – розповіла вона.

За її словами, видання буде писати про прикладні речі, які редактори та медіаменеджери потім зможуть використати в своїх ньюзрумах, а також розповідатиме історії інших видань – як вони працюють, про їх цілі та процеси.

«Такими історіями ми хочемо надихати людей, перемішувати різний досвід від різних медіа й з різних країн. У нас є й низка матеріалів з іноземними менеджерами та журналістами. Це таке-собі комбо: ти заходиш почитати, як, скажімо, аналізувати аудиторію й розставити UTM мітки, й тут же можеш почитати а які з медіа що робили у себе на сайтах, в кого вийшло, а в кого – ні», – розповіла пані Гордієнко.

На свої сторінці в Facebook вона написала, що у виданні поширюватимуть матеріали з проєктів Journalism Exchange Program, Election Watch, Media Manager Academy, Regional Champions Accelerator.

Крім того, вона додала, що The Lede – це внутрішній проєкт Media Development Foundation: «Ми підготували кілька пропозицій для донорів, але й маємо плани з монетизації сайту. Якщо вони будуть вдалими, ви одразу побачите ці зміни на сайті. Зараз The Lede ми робимо виключно силами MDF, тож ми будемо вдячні за будь-яку донорську допомогу».

Виконавчий директор Media Development Foundation Євген Заславський розповів, що в новому виданні писатимуть про лайфстайл редакцій, як управляти креативними командами, як робити кар’єру в медіа, про дистрибуцію і трафік, а також публікуватимуть дослідження і аналітику про медіа.

«Ще будемо робити медіа зрозумілішим, пояснювати людям ту медіареальність, яку ми маємо, що з нею не так і що з цим робити», повідомив він на свої сторінці в Facebook.

У минулому Євген Заславський і Тетяна Гордієнко працювали в команді «Детектора медіа»: Євген – проектним менеджером, Тетяна – журналісткою сайту MediaSapiens.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року в Україні запустили нове медіа Bazilik Media, яке писатиме про комунікації. Головною редакторкою видання стала Ірина Виговська.

Фото надані Тетяною Гордієнко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY