Анатолій Євтухов не продає «Фокус», а шукає співінвестора

Анатолій Євтухов не продає «Фокус», а шукає співінвестора

22 Жовтня 2019
16709
22 Жовтня 2019
12:16

Анатолій Євтухов не продає «Фокус», а шукає співінвестора

16709
Власник журналу та інтернет-видання «Фокус» Анатолій Євтухов повідомив «Детектору медіа», що не продає видання, а шукає співінвестора.
Анатолій Євтухов не продає «Фокус», а шукає співінвестора
Анатолій Євтухов не продає «Фокус», а шукає співінвестора

Про це він сказав, коментуючи інформацію, яка з'явилася в серпні 2019 року, про можливий продаж «Фокуса».

Також пан Євтухов прокоментував кримінальне провадження, ініційоване кіпрською компанією Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, щодо незаконного продажу у 2013 році ТОВ «Видавництво Фокус».

За словами пана Євтухова, це провадження не вплине на плани розвитку видання. «На мою особисту думку, це розбірки між двома персонажами – Кауфманом та Коломойським (Борис Кауфман та Ігор Коломойський у різний час володіли виданням «Фокус». - ДМ). Я думаю, що мене це не торкнеться. Йому (Коломойському. - ДМ) точно не потрібен збитковий журнал», - сказав він.

«Детектор медіа» також звертався по коментар щодо розслідування продажу видання у 2013 році до екс-власника холдингу UMH Group і журналу Фокус Бориса Ложкіна, однак він наразі не коментує ситуацію.

Кримінальне провадження за заявою компанії «Акютел ЛТД» (Кіпр) щодо незаконної втрати у 2013 році компанією 50% корпоративних прав у ТОВ «Видавництво Фокус» відкрито 30 серпня 2019 року. Основними активами ТОВ «Видавництво Фокус» на момент продажу були журнал «Фокус», сайт новин focus.ua і спецпроект «Фокус. Красива країна». Беніфіціарами кіпрської компанії «Акютел ЛТД» є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Провадження відкрито за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Генеральна прокуратура звернулася до суду з проханням надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Суд задовольнив це клопотання.

Нагадаємо, 17 червня 2013 року компанія UMH Group Бориса Ложкіна продала проект «Фокус» українській групі Vertex United Бориса Кауфмана. Щодо другого акціонера проекту «Фокус» Геннадія Боголюбова UMH Group повідомляла, що він також повністю продав свої акції в проекті.

Через кілька місяців весь холдинг UMH group було продано компанії СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

Наприкінці 2016 року стало відомо, що власник радіохолдингу Business Radio Group Анатолій Євтухов придбав видавничий дім «Фокус медіа». Він заплатив Борису Кауфману за бренд «Фокус» 2 млн грн.

На початку серпня 2019 року власник «Фокуса» Анатолій Євтухов заявив про продаж видання. Однак нового власника поки що не назвав.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16709
Читайте також
18.05.2020 19:20
Іра Рябоштан
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
Наталія Данькова
12 855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду