«Фокус» змінить власника та концепцію, перезапускати його буде колишній головред «Forbes Україна»

«Фокус» змінить власника та концепцію, перезапускати його буде колишній головред «Forbes Україна»

2 Серпня 2019
3382
2 Серпня 2019
19:21

«Фокус» змінить власника та концепцію, перезапускати його буде колишній головред «Forbes Україна»

3382
Ім'я майбутнього власника не повідомляється, поки угода не закрита.
«Фокус» змінить власника та концепцію, перезапускати його буде колишній головред «Forbes Україна»
«Фокус» змінить власника та концепцію, перезапускати його буде колишній головред «Forbes Україна»

Про продаж журналу «Фокус» повідомив його власник - бізнесмен Анатолій Євтухов, пише «TheБабель».

«НВ Бізнес» повідомляє, що, «за однією з версій», у видання нібито вже є новий непрофільний інвестор. Видання Mind з посиланням на власні джерела пише, що новим власником журналу начебто стане білоруський бізнесмен Артур Гранц - власник компанії «БФ Групп». Як зазначає «НВ Бізнес», на медіаринку давно ходили чутки і про продаж «Фокусу», і про присутність у списку можливих покупців Артура Гранца - друга нардепа від «Народного фронту» Андрія Іванчука.

1 серпня із редакцією «Фокусу» зустрівся колишній головний редактор «Forbes-Україна» Володимир Федорин. Як повідомляється, він, за домовленістю з майбутнім власником, буде займатися перезапуском журналу, зокрема, розробкою нової стратегії видання.

Як написав Федорин на своїй сторінці у Facebook, він розповів редакції «Фокуса» про свій досвід роботи в медіа, про важливість відокремлення комерційного відділу від роботи журналістів.

«Завдання - перетворити видання в лідера ринку. Інакше - немає сенсу. Що буду робити: в найближчі дні багато розмовляти з вами, допомагати порадою в поточній роботі, адаптувати бачення до реальності», - написав він.

У коментарі «НВ Бізнес» Федорин зазначив, що не є керівником проекту.

«Я консультую існуючу команду і розробляю нову стратегію, ось і все», - сказав він.

Разом із Федориним на зустріч із колективом журналу прийшов колишній редактор «Фокусу» Дмитро Фіонік. Він «зосередиться на великих текстах-розповідях, пише «TheБабель». 

«НВ Бізнес» з посиланням на джерело в редакції «Фокусу» повідомляє, що в серпні журнал випускатиме нинішня команда, а у вересні видання перезапустять з новою концепцією - «журнал історій».

«Детектор медіа» наразі намагається зв'язатися з Володимиром Федориним та Анатолієм Євтуховим для отримання додаткової інформації.

З 2016 року «Фокус» належить бізнесмену Анатолію Євтухову. Він є власником Business Radio Group (радіостанції «Шансон», DJFM, «Бізнес ФМ», «Любимое»). Посаду головного редактора журналу «Фокус» наразі займає Євген Гордейчик. 

Володимир Федорин раніше працював у російській газеті «Ведомости», тижневику SmartMoney та «Forbes Росія». Потім був першим головним редактором журналу «Forbes Україна», який почав видаватися в березні 2011 року. У 2013-му він пішов з видання через продаж медіахолдингу UMH Group Сергію Курченку, а в 2015-му отримав громадянство України. Федорин є співзасновником і директором Bendukidze Free Market Center.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3382
Читайте також
18.05.2020 19:20
Іра Рябоштан
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
Наталія Данькова
12 761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду