Коломойський заперечує причетність до «Фокуса»

Коломойський заперечує причетність до «Фокуса»

19 Травня 2020
2998
19 Травня 2020
10:43

Коломойський заперечує причетність до «Фокуса»

2998
Олігарх відповів, що не збирається купувати «Фокус».
Коломойський заперечує причетність до «Фокуса»
Коломойський заперечує причетність до «Фокуса»

Олігарх Ігор Коломойський у коментарі «Українській правді» заперечив інформацію джерел «Детектора медіа», що новий власник журналу «Фокус» Олександр Борщевич представляє його інтереси. «Це повна брехня», – цитує його видання.

На уточнення, чи є в нього домовленості з Олександром Борщевичем, пан Коломойський відповів: «Я взагалі не знаю, хто він. Ніколи не бачив і не чув про нього». На запитання, чи збирається він купувати «Фокус», він відповів: «Зрозуміло, що ні».

Нагадаємо, власником видавництва «Фокус медіа», яке випускає журнал «Фокус» та сайт focus.ua, замість Анатолія Євтухова став Олександр Борщевич. Зміни відбулися 2 квітня, свідчать дані з єдиного державного реєстру.

Олександр Борщевич, за даними відкритих реєстрів, є власником і директором трьох компаній, зареєстрованих за адресою холдингу «1+1 медіа»: вул. Кирилівська, 23, у Києві. За словами трьох джерел «Детектора медіа», новий власник представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського, а новим куратором проєкту «Фокус» може бути народний депутат, блогер і ведучий «1+1» Олександр Дубінський, у минулому журналіст і редактор ділової преси. Олександр Борщевич, Олександр Дубінський, директорка видавництва «Фокус медіа» Вікторія Калкатіна заперечили цю інформацію.

Колишній власник «Фокуса» Анатолій Євтухов сказав, що новий власник увійшов в управління ще три місяці тому. Але пан Євтухов не знає, чиї інтереси він представляє: «Я не знаю. Я в усіх питав: хто хоче купити? А далі хтось через когось, з’явилося кілька інвесторів. Я його (нового власника. – ДМ) і не бачив. Був від нього якийсь хлопець, і я йому сказав: «Забирайте, мені не шкода». І фактично вони вже увійшли в управління три місяці тому. Але, наскільки я знаю, зараз колектив працює. Жодну людину не звільнили. І це головне».

Інформація про наміри Анатолія Євтухова продати «Фокус» з’явилася ще в серпні 2019 року. Тоді медіа писали, що новим власником журналу начебто стане білоруський бізнесмен Артур Гранц – власник компанії «БФ Групп» і друг на той момент нардепа від «Народного фронту» Андрія Іванчука. Перезапуском журналу мав займатися Володимир Федорін, колишній головний редактор української версії журналу Forbes. Він мав зустріч із колективом «Фокуса», на якій розповідав про наміри перетворити видання на лідера ринку. Перезапуск планувався у вересні 2019 року з новою концепцією – «журнал історій».

У жовтні 2019 року кіпрська компанія Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова ініціювала кримінальне провадження щодо незаконного продажу у 2013 році ТОВ «Видавництво Фокус». Коломойський і Боголюбов були бізнес-партнерами UMH Group Ігоря Ложкіна у проєкті «Фокус». У 2013 році, ще до продажу всього холдингу UMH Group Сергію Курченку, UMH Group продала «Фокус» українській групі Vertex United Бориса Кауфмана. А вже в Бориса Кауфмана «Фокус» у 2016 році придбав Анатолій Євтухов за 2 млн грн.

Володимир Федорін так і не приступив до перезапуску «Фокуса». Натомість у березні 2020 року було оголошено про рестарт в Україні журналу Forbes, який видаватиме ТОВ «Уяви!» Артура Гранца та Володимира Федоріна.

Коментуючи кримінальне провадження та наміри продажу «Фокуса», наприкінці жовтня 2019 року Анатолій Євтухов повідомив «Детектору медіа», що не продає видання, а шукає співінвестора. Кримінальне провадження він назвав розбірками між Кауфманом та Коломойським і припустив, що вони його не торкнуться. «Йому (Коломойському. – ДМ) точно не потрібен збитковий журнал», – сказав тоді він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2998
Читайте також
18.05.2020 19:20
Іра Рябоштан
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
Наталія Данькова
12 758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду