«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана

«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана

5 Грудня 2022
2293
5 Грудня 2022
22:57

«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана

2293
Їх підозрюють у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів
«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана
«УП»: НАБУ затримало Олександра Грановського та Бориса Кауфмана

Як повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро в Одесі, було затримано трьох осіб «за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів». Також повідомляється, що ці особи причетні до створення злочинної організації, яка «взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом». У повідомленні НАБУ імена затриманих не називають. За інформацією «Української правди», яку видання отримало від власних джерел у правоохоронних органах, йдеться про колишнього депутата Верховної Ради Олександра Грановського та його партнера по бізнесу Бориса Кауфмана.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять готелі, медіаактиви та інвестиційні проєкти. У 2013 році Vertex United придбала у UMH group Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус», куди входили журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна» та сайт focus.ua. Також Грановському та Кауфману належав одеський телеканал «РІАК». У 2016 році «Фокус» перепродали Анатолію Євтухову, який був співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group («Шансон», «Любимое радио», «Бізнес-радіо» та DJFM). Канал «РІАК» зараз належить забудовнику Аднану Ківану.

Олександр Грановський – ексдепутат Верховної Ради. Він є бізнес-партнером Кауфмана та разом з ним володіє Vertex Hotel Group, яка керує готелями в Одесі. 

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду