NewsOne виграв у «Ланету» ще один суд першої інстанції

NewsOne виграв у «Ланету» ще один суд першої інстанції

6 Травня 2019
2738
6 Травня 2019
16:54

NewsOne виграв у «Ланету» ще один суд першої інстанції

2738
Господарський суд Луганської області зобов'язав Луганську філію провайдера «Ланет» - ТОВ «Вокар-холдинг» - відновити трансляцію телеканалу NewsOne.
NewsOne виграв у «Ланету» ще один суд першої інстанції
NewsOne виграв у «Ланету» ще один суд першої інстанції

Про це йдеться в рішенні суду, копію якого надіслала прес-служба каналу.

У рішенні суд зобов’язав провайдера забезпечити доступ абонентам до телевізійного сигналу, а також стягнув з нього 1921 грн судового збору.

Телеканал NewsOne закликав провайдера виконати рішення суду: «Цією судовою перемогою NewsOne ще раз доводить, що готовий боротися за свободу слова і права телеглядачів отримувати повну і об'єктивну інформацію».

У коментарі «Детектору медіа» спеціалістка зі зв'язків з громадськістю та пресою мережі «Ланет» Анна Кот зазначила, що провайдер планує оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції.

«Наразі рішення ще не набрало законної сили. Апеляційну скаргу можна подати протягом 20 днів з дня оголошення рішення. Ми не згодні з рішенням суду, тому будемо оскаржувати його у вищій інстанції. Раніше цей же суд задовольнив нашу апеляцію на ухвалу про забезпечення позову», - сказала вона.

Також триває ще один судовий процес у Північному апеляційному суді, де розглядається апеляція ТОВ «Мережа Ланет» на рішення Господарського суду міста Києва від 27.02.2019, яким той зобов’язав відновити трансляцію телеканалу NewsOne у мережі.

За словами Анни Кот, розгляд цієї справи призначено на 13 травня. «Також ми плануємо оскаржувати рішення Північного апеляційного господарського суду щодо забезпечувальної ухвали. Як бачите, щодо аналогічних по своїй суті ухвал про забезпечення позову є абсолютно протилежні рішення. Тож ми маємо намір відстоювати свою правоту», - додала вона.

Нагадаємо, 27 лютого Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

Фото взяте з lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2738
Читайте також
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду