Нацрада уточнила своє рішення по УМХ: ліцензія радіо Next уже недійсна

Нацрада уточнила своє рішення по УМХ: ліцензія радіо Next уже недійсна

11 Жовтня 2017
2049
11 Жовтня 2017
15:50

Нацрада уточнила своє рішення по УМХ: ліцензія радіо Next уже недійсна

2049
11 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до своїх рішень щодо ліцензій радіокомпаній «Українського медіа холдингу», ухвалених 5 жовтня.
Нацрада уточнила своє рішення по УМХ: ліцензія радіо Next уже недійсна
Нацрада уточнила своє рішення по УМХ: ліцензія радіо Next уже недійсна

Нацрада вилучила зі своїх рішень про призначення позапланової перевірки та про результати перевірки і звернення до суду щодо анулювання 30 ліцензій 12 радіокомпаній УМХ одну з ліцензій ТОВ «Фірма “Волинь”» (радіо Next-NRJ).

Це ліцензія НР № 00665-м від 04.05.2006 р. на чотири частоти у Вінниці, Дніпрі, Павлограді та Маріуполі, строк дії якої завершився ще 4 травня 2016 року. 23 червня 2016 року Нацрада залишила заяву про продовження ліцензії без розгляду, оскільки не змогла встановити прозорість власності. Компанія мала протягом 10-ти днів усунути недоліки в заяві. Нацрада вважає, що ця ліцензія вже втратила чинність і немає потреби звертатися до суду про її анулювання.

«Ми колись залишили без розгляду їхню заяву про продовження строку дії ліцензії. Вони не подали новий пакет документів. Коли ми призначали перевірки, ця ліцензія ще не була виключена з реєстру телерадіоорганізацій, тому виникла помилка в рішенні. Ми не будемо звертатися до суду про анулювання цієї ліцензії, тому що строк її дії скінчився, нова заява про продовження компанією не подана, тобто ліцензія вже втратила чинність», – пояснила заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

У понеділок, 9 жовтня, Нацрада листами повідомила операторів чотирьох передавачів ТОВ «Фірма “Волинь”» про необхідність вимкнення цих передавачів. «Ми написали їм про необхідність відключити передавачі, тому що ліцензія вважається такою, яка втратила чинність», – повідомила пані Фещук.

Пані Фещук прогнозує, що рішення Нацради будуть оскаржені компанією, оскільки вона подавала документи для усунення недоліків при продовженні ліцензії, але не повний пакет, як того вимагає закон.

Таким чином, після рішень Нацради про відмову в продовженні строку дії шести ліцензій п’ятьох радіокомпаній УМХ, які є частинами радіомереж «Авторадіо», «Ретро ФМ» і NRJ, а також унаслідок втрати чинності ліцензії ТОВ «Фірма “Волинь”», звільняються загалом 35 ФМ-частот УМХ. 9 жовтня Нацрада повідомила всіх операторів, які обслуговують передавачі УМХ, про необхідність вимкнення передавачів на цих частотах.

Окрім цього, 29 ліцензій 12 радіокомпаній УМХ (у тому числі й 6 ліцензій, яким відмовлено в продовженні) на 165 частот Нацрада буде анульовувати через суд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду