detector.media
23.04.2019 19:14
Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next
Суд анулював ліцензії Lounge FM і Next
18 квітня П’ятий апеляційний адміністративний суд відмовив ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» (радіостанції радіогрупи УМХ Lounge FM і Next) у задоволенні апеляційної скарги і залишив без змін рішення суду першої інстанції про анулювання ліцензій на мовлення цієї компанії за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про рішення суду повідомила Нацрада на своєму сайті, але в єдиному реєстрі судових рішень його поки що не оприлюднено.

ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» входило до радіогрупи «Українського медіа холдингу» (УМХ) оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. 5 жовтня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула 32 питання, пов’язані з ліцензіями радіогрупи УМХ, і вирішила відмовити в продовженні шести ліцензій п’яти радіокомпаній та звертатися до суду про анулювання загалом 30-ти ліцензій 12-ти радіокомпаній.

У тому числі Нацрада вирішила звертатися з позовом про анулювання двох ліцензій ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”» на мовлення на п’яти ФМ-частотах: 99,4 МГц у Києві (позивний – Lounge FM), 91,4 МГц в Одесі, 103,9 МГц у Львові, 100,1 МГц у Миколаєві, 99 МГц у Херсоні (за ліцензією позивний – Next, фактичний позивний – NRJ).

Причиною такого рішення Нацради стали результати перевірки, призначеної за заявою ГО «Детектор медіа», яка зафіксувала недотримання мовником вимог законодавства щодо прозорості структури власності і невчасне подання заяв про переоформлення ліцензій у зв’язку зі зміною кінцевого бенефіціарного власника, яким у квітні 2017 року став харків’янин Дмитро Крікберг, який працював у структурах Сергія Курченка.

13 грудня 2018 року Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов Нацради і вирішив анулювати ліцензії ТОВ «ТРК “Пілот-Україна”». Компанія подала апеляційну скаргу до П’ятого апеляційного адміністративного суду. За повідомленням Нацради, цей суд 18 квітня відмовив у задоволенні апеляційної скарги і залишив без змін рішення суду першої інстанції. Таким чином, ліцензії анульовано.

Радіостанції Lounge FM і NRJ продовжували мовлення на спірних частотах, доки тривав судовий процес. Станом на 23 квітня мовлення Lounge FM у Києві триває.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY