«ТАВР медіа» і «Прямий ФМ» перемогли у форматних конкурсах Нацради

«ТАВР медіа» і «Прямий ФМ» перемогли у форматних конкурсах Нацради

4 Квітня 2019
3375
4 Квітня 2019
14:30

«ТАВР медіа» і «Прямий ФМ» перемогли у форматних конкурсах Нацради

3375
Нова радіостанція холдингу «ТАВР Медіа» Radio Jazz і радіостанція «Прямий ФМ», яку запускає Прямий канал, виграли ФМ-частоти в Києві на форматних конкурсах Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Підсумки конкурсу Нацрада підбила 4 квітня.
«ТАВР медіа» і «Прямий ФМ» перемогли у форматних конкурсах Нацради
«ТАВР медіа» і «Прямий ФМ» перемогли у форматних конкурсах Нацради

Radio Jazz виграло колишню частоту «Радио Вести» –104,6 МГц (потужність передавача – 2 кВт). За умовами конкурсу радіостанція має вести 100% програм українською мовою та розміщувати не менше 50% музичних творів у жанрі джазу та/або класичної музики.

Radio Jazz – це київська компанія ТОВ «Ч К», що порівну належить генеральному директору радіохолдингу «ТАВР Медіа» Ігорю Чернишову та члену ради директорів «ТАВР Медіа» Сергію Кузіну, її очолює радіоведуча і радіопродюсер Наталія Сотник (Соня Сотник).

Таким чином, портфель «ТАВР Медіа» поповнився сьомою радіостанцією (холдинг уже розвиває такі мережі, як «Хіт ФМ», «Русское радио Украина», Kiss FM, Radio Roks, «Мелодія» і Relax).

Крім Radio Jazz у конкурсі джазових радіостанцій змагалися радіостанція Jazz&Blues, яку хотіли запустити джазові продюсери Олексій Коган і Володимир Камінський, і проект «Стильний джаз» від ТОВ «ТРК “Стильне радіо”» (компанія медіахолдингу «Вести Україна»). Ще одна компанія медіахолдингу «Вести Украина», яка подала заявку на частоту (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”»), не сплатила конкурсну гарантію та не була допущена до конкурсу.

За Radio Jazz проголосували шестеро членів Нацради (утрималася одна Ольга Герасим’юк), за Jazz&Blues – четверо (утрималися Сергій Костинський, Валентин Коваль та Уляна Фещук), за «Стильний джаз» – жоден.

«Прямий ФМ» виграв нову прораховану в Києві частоту 88,4 МГц (потужність передавача – 1 кВт). За умовами конкурсу радіостанція має вести не менше 80% програм українською мовою та розміщувати не менше 60% соціально важливих програм (інформаційних і соціально-політичних). «Прямий ФМ» був єдиним претендентом на цю частоту. За його перемогу проголосували п’ятеро членів Нацради (проти – Ольга Герасим’юк та Олег Черниш).

Радіостанцію запускає Прямий канал, що де-юре належить Володимиру Макеєнку, але неофіційно його пов’язують з оточенням Петра Порошенка.

«Прямий ФМ» хоче запустити загальнонаціональну ФМ-мережу і у 2018 році замовив прорахунок 61 ФМ-частоти, зокрема в Києві та 19 обласних центрах. У вересні 2018 року «Прямий ФМ» виграв конкурс на цифрове радіо в Києві (радіостанція має рік на запуск мовлення). У конкурсі 11 жовтня 2018 року «Прямий ФМ» здобув 6 ФМ-частот у районних центрах Київської, Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, у тому числі Білій Церкві. У січні 2019 року «Прямий ФМ» претендував на частоту в Кривому Розі, але програв. Також у другій половині 2018 року «Прямий ФМ» отримав дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику, Волновасі, Краматорську, Покровську Донецької області, Бахмутівці, Лисичанську, Широкому Луганської області.

Нагадаємо, Нацрада вирішила виставити чотири київські частоти на форматні конкурси 6 грудня 2018 року. 4 квітня 2019 року дві частоти виграли суспільні радіостанції «Промінь» і «Культура».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3375
Читайте також
03.09.2020 16:25
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду