У Концерні РРТ пояснили, чому в двох областях частково вимкнули телевізійне мовлення

У Концерні РРТ пояснили, чому в двох областях частково вимкнули телевізійне мовлення

22 Березня 2019
2474
22 Березня 2019
17:57

У Концерні РРТ пояснили, чому в двох областях частково вимкнули телевізійне мовлення

2474
Виконувач обов’язків гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Сергій Мікрюков повідомив, що через заборгованість за поставлену електроенергію 20 та 21 березня було знеструмлено два об’єкти (вежі) Концерну – в Білопілля Сумської області та Красногорівці Полтавській області. Через це частина цих областей залишилися без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами. Про це він розповів «Детектору медіа».
У Концерні РРТ пояснили, чому в двох областях частково вимкнули телевізійне мовлення
У Концерні РРТ пояснили, чому в двох областях частково вимкнули телевізійне мовлення

Пан Мікрюков відзначив, що загалом борг Концерну РРТ за електроенергію складає понад мільйон гривень, він сформувався вже в 2019 році.

Водночас він наголосив, що найбільшим боржником серед клієнтів Концерну РРТ за оплату послуг з розповсюдження сигналу і обслуговування передавачів є Національна суспільна телерадіокомпанія України.

«Найбільший боржник НСТУ, котра не заплатила Концерну понад 100 мільйонів гривень за попередній рік. Це насправді стало дуже впливовим фактором щодо подальшої роботи й з енергопостачальними організаціями, і взагалі з фінансовим станом Концерну», – підкреслив пан Мікрюков.

Також він заявив, що Концерн уже заплатив енергопостачальним компаніям борг, через який Білопілля та Красногорівка залишилася без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами.

«Ми по цим двом об’єктам сьогодні вже винайшли кошти за рахунок інших статей нашого бюджету. І заплатили ці гроші сьогодні. Але енергопостачальні компанії, зі свого боку, чомусь затягують відновлення (постачання електроенергії). Вони намагаються, можливо, додатково свої потреби вирішити шляхом цього шантажу. Я так вважаю, що це є така форма шантажу», – стверджує в.о. гендиректора Концерну.

Крім того, він припустив, що енергопостачальні компанії можуть висунути додаткові вимоги до Концерну.

Своєю чергою, телеканал «1+1» стверджує, що відключення за 10 днів до президентських виборів цифрового мовлення в окремих регіонах, а також аналогового мовлення в регіонах, прикордонних з РФ, є «неприпустимим і маніпулятивним кроком, що забирає в частини українців можливість отримання інформації та альтернативних точок зору та підсилює інформаційний вплив на Україну з боку держави-агресора». Разом з цим, телеканал вказав, що в Сумах «передавачі, які здійснюють мовлення так званих "пропрезидентських" каналів, продовжують працювати».

Сергій Мікрюков зазначив, що Суми і Білопілля є різними об’єктами. «Суми і Білопілля – це різні об’єкти. Якщо в Сумах живлення є, і об’єкт працює, то воно так і є (мовлення каналів. – Ред.). А якщо об’єкт повністю знеструмлений, то всі радіо- та технічні засоби, які там є, не можуть працювати. Якщо об’єкт знеструмлений, то там не можуть працювати якісь окремі передачі, а інші – ні», – резюмував він.

«1+1» назвав причиною вимкнення телевізійного мовлення відсутність узгодженої вартості послуг між державним КРРТ та провайдером цифрового ефірного мовлення ТОВ «Зеонбуд», що призвело до формування кількамісячної заборгованості КРРТ перед приватними енергетичними компаніями.

Нагадаємо, 26 березня Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ), провайдер цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд» та чотири медіагрупи (StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна», Inter Media Group) зустрінуться, щоб погодити тарифи та вирішити питання з підписанням додатків до основних договорів про співпрацю у 2019 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2474
Читайте також
15.03.2019 16:06
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду