П’ять українських прем’єр цієї весни. Що дивитися в кінотеатрах (+бонус)

П’ять українських прем’єр цієї весни. Що дивитися в кінотеатрах (+бонус)

2 Березня 2019
4842
2 Березня 2019
15:00

П’ять українських прем’єр цієї весни. Що дивитися в кінотеатрах (+бонус)

4842
«Детектор медіа» знайомить читачів з новими українськими стрічками, що вийдуть у прокат навесні 2019-го.
П’ять українських прем’єр цієї весни. Що дивитися в кінотеатрах (+бонус)
П’ять українських прем’єр цієї весни. Що дивитися в кінотеатрах (+бонус)

Цієї весни в національний прокат вийдуть п’ять повнометражних ігрових стрічок українського виробництва. Переважно це комедії або молодіжні драми. Три фільми з п’яти створено за фінансової підтримки держави. Крім того, глядачі зможуть оцінити нове українське документальне кіно, відвідавши фестиваль DocudaysUA.

Детальніше про те, які вітчизняні фільми можна подивитися на великих екранах цієї весни – далі.

«Свінгери-2»

Весняний сезон 1 березня відкрив сіквел комедії «Свінгери», яка в свій час стала рекордсменом із касових зборів – її бокс-офіс склав більше 22 млн грн. Другу частину в прокат випускає дистриб’юторська компанія «ВольгаУкраїна».

За сюжетом«Свінгерів-2», головний герой фільму бізнесмен Ігор втрачає чоловічу силу і його жінка Ілона готова на все, аби підняти йому потенцію. Рольові ігри не дають потрібного результату, завести Ігоря можуть тільки лайки в соціальних мережах.

«Свінегрів-2» знімали компанії F Films (виробник перших «Свінгерів») і Platforma Films. Режисером фільму виступив Андрейс Екіс. Продюсери – Андрій Ногін, Олеся Ногіна, Андрій Фесяк, Крістіанс Алхимінокс. Авторами сценарію стали Тарас Боровок та Дмитро Наумов.

Головні ролі, як і в перші частині, зіграли Михайло Кукуюк, Ольга Полякова, В’ячеслав Довженко, Анна Саліванчук, Олексій Вертинський, Даша Астаф’єва. До акторського складу додадися Дзідзьо в ролі гуру сексу та травесті-діва Монро.

«Гуцулка Ксеня»

7 березня в прокат вийде українська комедія «Гуцулка Ксеня». Дистриб’ютором виступає компанія B&H Film Distribution.

У центрі сюжету – молодий хлопець Яро, який живе в Америці. Однак парубок змушений повернутися до України, адже батько перед смертю заповів йому $ 1 млн доларів. Та отримати гроші парубок зможе тільки після одруження з українкою. Знайти наречену хлопець вирішує у колоритній Ворохті.

Режисерка-постановниця фільму – Олена Дем’яненко («Моя бабуся Фанні Каплан»). Виробництвом займалася кінокомпанія «Гагарін Медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Ролі в стрічці виконали актори з різних країн: Варвара Лущик (Україна), Максим Лозинський (США), Олів’є Бонжур (Бельгія), Ігор Цішкевич (США), Олег Стефан (Україна), Катерина Молчанова (Україна), фрік-кабаре Dakh Daughters, гурт «ДахаБраха».

«Давай танцюй»

Прем’єра української танцювальної стрічки «Давай танцюй» (фільм на кшталт американського «Крок уперед») відбудеться 21 березня.

За сюжетом, зухвалий молодий танцюрист приїжджає до Києва з маленького містечка на Донбасі для участі в танцювальному змаганні, щоб виграти велику суму грошей на лікування брата. В столиці він закохується у відому співачку, яку згодом викрадають з метою отримання викупу. Хлопцю доведеться обирати між обов’язком та коханням.

Виробник фільму – ТОВ «Ай Ем Сінема», режисери – Олександр Березань і Микита Булгаков, продюсер – Сергій Розвадовський.

«Давай танцюй» знімали ще в травні 2015 року. Прем’єру стрічки неодноразово переносили. З самого початку вона мала вийти в прокат ще у 2016 році. Мінялася також дистриб’юторська компанія – з MMD наB&H і знову на MMD.

Фільм знято двома мовами (російською та англійською) і дубльовано українською. А також у двох варіантах – повнометражної стрічки та міні-серіалу на 4 серії.

Головні ролі в стрічці виконали танцюристи Денис Реконвальд, Роман Чухменко, Валентина Войтенко. Одну з ролей зіграла Римма Зюбіна.

Офіційним саундтреком до фільму є пісня Дмитра Монатика «Давай танцюй».

«Вулкан»

4 квітня стартує в прокаті дебютна ігрова повнометражна стрічка режисера, арт-директора Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA Романа Бондарчука «Вулкан».

Фільм розповідає про Лукаса, що переживає кризу середнього віку. Через низку обставин, він опиняється у провінційному містечку Берислав на півдні України біля Каховського водосховища. Зустрівшись з місцевим диваком Вовою, Лукас поринає у життя маленького міста.

Головні ролі у стрічці зіграли український звукорежисер, володар «Золотої Дзиґи» Сергій Степанський, зірка «Кіборгів» Віктор Жданов, а також Христина Дейлик, Олександр Лякін і Тамара Соценко.

Фільм є копродукцією України, Німеччини та Монако. З українського боку виробництво фільму «Вулкан» здійснила кінокомпанія «Тато Фільм» (продюсерка Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно. Дистриб'ютором фільму в Україні виступила кампанія UFD.

Як писав «Детектор медіа», світова прем’єра стрічки відбулась 1 липня 2018 року на Міжнародному Кінофестивалі у Карлових Варах. Фільм має активне фестивальне життя, здобув Гран-прі фестивалів у МароккоВірменіїХорватії, виборола призи в Білорусі та Китаї, має спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі в Індії тощо.

«Сквот 32»

11 квітня в прокат вийде молодіжний фільм «Сквот 32». Це історія сучасної української молоді, яка знаходиться в пошуках себе й свого місця в ритмі сучасного мегаполісу. У центрі історії – дівчина-фотограф Ліза, яка потрапляє в старий київський будинок, і ця подія змінює її життя.

«Сквот 32» – дебют режисера Саші Лідаговського, знятий за сценарієм Ірини Чернової (відомої за псевдонімом Люко Дашвар).

Головні ролі в стрічці виконали Анна Адамович і Олександр Богачук.

Виробництвом фільму займалася кінокомпанія «Гарнет інтернешнл медіа груп», продюсер – Андрій Єрмак. У прокат стрічку випускає дистрибутор MMD.

Як писав «Детектор медіа», кінопроект «Фіксація пріоритетів» (робоча назва фільму «Сквот32») у 2016 році став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно та отримав фінансування на режисерський дебют. Тоді повідомлялося, що загальний бюджет стрічки становитиме 12,5 млн грн, очікувана сума держпідтримки – 10 млн грн.

Наприкінці 2017 року на кінофестивалі «Молодість. Пролог» фільм переміг у пітчингу Boat Meeting.

Бонус

Цієї вести глядачі зможуть подивитися й нові документальні українські стрічки, відвідавши Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUА, що пройде 22-30 березня (основна локація – столичний кінотеатр «Жовтень»).

Уже відомо, що на ньому, наприклад, буде представлений фільм-портрет «Тато – мамин брат» - дебютна повнометражна робота режисера Вадима Ількова. Стрічка виробництва студії «Гармата фільм» розповідає про київського співака та художника, який стає батьком для своєї п'ятирічної племінниці, коли психічне здоров'я його сестри погіршується. Головний герой намагається балансувати між дитячими іграми та казками на ніч і бурхливим нічним життям та провокативним мистецтвом.

Фільм брав участь у Дев’ятому пітчингу Держкіно та повністю створений за підтримки держави – отримав на виробництво 820 тис. грн. Його було показано на кінофестивалях у Швейцарії, США, Канаді, Ризі тощо.

DocudaysUА традиційно має і Національну конкурсну програму, до якої цього року увійдуть ще п’ять український стрічок: «Історія зимового саду» Семена Мозгового (фестиваль уже показував короткометражну версію цього фільму) про працівницю павільйону квітникарства на ВДНГ;«Божественні» Романа Бордуна про життя мешканців Києва, Одеси та Львова; «Брати по зброї» Сергія Лисенка про війну на Донбасі, «Заповідник Асканія» Андрія Литвиненка про найбільший український заповідник, «який втім втрачає свою унікальність», та «Портрет на тлі гір» Максима Руденка про Параску Плитку-Горицвіт – фотографа з гуцульського села Криворівня.

Відлуння зими

Також нагадуємо, цієї весни охочі ще встигають подивитися українські стрічки, які вийшли в прокат у лютому цього року. А це ще п’ять фільмів – три ігрових та два документальних.

  • Містичний трилер «Ефір» польського режисера Кшиштофа Зануссі розповідає про лікаря Яцека Понедзеляка, який проводить страшні медичні експерименти з ефіром. Стрічку створено в копродукції Польщі, України, Угорщини та Литви.
  • Комедія «Продюсер» від кліпмейкера Сергія Вейна, у якій знялися українські зірки Олексій Дурнєв, Даша Астаф’єва, Мішель Андраде, Павло Зібров, Андре Тан та інші, розповідає про молодого продюсера, який витратив усі гроші, що йому дали на зйомки кіно, та намагається знайти вихід із цієї ситуації.
  • Історична драма «Крути 1918» Олексія Шапарєва про патріотичний подвиг київських студентів під час бою під Крутами.
  • Документальна стрічка «Людина з табуретом» – про подорожі світом режисера Леоніда Кантера, який пішов із життя в червні минулого року. Режисером стрічки виступив Ярослав Попов, вона вийшла обмеженим прокатом лише в декількох кінотеатрах в Україні.
  • Документальний фільм «Малевич» Володимира Луцького присвячено українському періоду життя видатного художника Каземира Малевича. Стрічку створено в копродукції України та Італії.

Чотири фільми, крім комедії «Продюсер», створено за фінансової підтримки держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду