Третій день пітчингу Держкіно: дебютанти, Кшиштоф Занусcі, екранізація Жадана

Третій день пітчингу Держкіно: дебютанти, Кшиштоф Занусcі, екранізація Жадана

16 Вересня 2016
3847
16 Вересня 2016
20:21

Третій день пітчингу Держкіно: дебютанти, Кшиштоф Занусcі, екранізація Жадана

3847
У третій день дев’ятого пітчингу Держкіно експерти розглянули дебютні проекти, дитячі фільми та повнометражні ігрові копродукційні стрічки
Третій день пітчингу Держкіно: дебютанти, Кшиштоф Занусcі, екранізація Жадана
Третій день пітчингу Держкіно: дебютанти, Кшиштоф Занусcі, екранізація Жадана

12-15 вересня в кінотеатрі «Жовтень» проходив другий етап Дев’ятого конкурсного відбору Державним агентством з питань кіно проектів, які претендують на державне фінансування. У перший з чотирьох днів мова йшла про 24 документальні стрічки: переважно історичні, біографічні та «соціалку». У другий день журі розглядало анімацію та ігрові тематичні фільми. У третій день експертам презентували 14 дебютних робіт, два дитячих фільми та сім повнометражних ігрових копродукційних стрічок (авторське кіно).

На початку конкурсного дня голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що категорія «Дебюти» є найважливішою, та попросив кінематографістів-початківців не надто хвилюватися під час виступів і не боятися експертів. Члени журі, в свою чергу, чимало критикували саме дебютантів. Вони, наприклад, залишилися незадоволеними презентацією ігрової короткометражки «Хто тільки не ходить по вулицях». Режисер і автор сценарію Олег Мартиросян змінив деякі деталі в сюжеті своєї дебютної роботи, про що не було повідомлено Держкіно завчасно. На думку членів журі, котрі ретельно знайомляться зі сценаріями перед пітчингом, зміщення акцентів у стрічці докорінно змінило її зміст в гіршу сторону та зменшило шанси на отримання фінансової підтримки від Держкіно.

Натомість найяскравішою презентацією свого дебютного проекту в третій день дев’ятого пітчингу може похвалитися режисерка Олена Рубашевська, котра представляла картину «Чарівна балерина» у балетній пачці під оригінальний саундтрек, спеціально створений для її короткометражної сатиричної комедії. Розповідь дебютантки про сантехніка Петровича, всередині якого живе тендітна балерина й повсякчас змушує брутального чоловіка видавати танцювальні па, змінюючи його життя та стосунки з оточенням, викликала сплеск веселощів у залі, в тому числі поміж членів журі.

Найгарячіша дискусія цього дня відбулася після презентації проекту Вікторії Трофименко «Дауншифтинг», що розглядався на пітчингу в категорії «Ігрові повнометражні копродуційні фільми». Режисерка планує зняти філософську стрічку про боротьбу добра й зла в копродукції з Польщею та Індією. Члени журі запитали в пані Трофименко, чому англомовний фільм, події якого розгортаються в Індії, головні ролі виконують закордонні актори, а з українців залучені лише режисер, автор сценарію, композитор і художник, претендує на підтримку Держкіно України. Вікторія Трофименко відповіла, що вона прагне зробити якісну європейську масштабну стрічку про те, що відбувається в світі в цілому, яка би популяризувала Україну, а крім того, планує зробити версію з українським дубляжем. Вона впевнена, що український продукт може і повинен показувати проблеми, ширші за місцеві. За режисерку вступився Андрій Халпахчі, котрий зазначив, що навіть у Франції, де діє мовний закон, уже кілька років виробляються фільми англійською мовою.

Не обійшлося в третій день і без гучних імен. Відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі, котрий не зміг приїхати на пітчинг і презентувати свій проект «Ефір» експертам Держкіно особисто, записав відеозвернення, в якому попросив про фінансову підтримку, нагадавши про успіх його стрічки «Серце на долоні», за роботу над якою український актор Богдан Ступка свого часу отримав приз за найкращу чоловічу роль на III Римському міжнародному кінофестивалі.

Екранізацію книги українського письменника Сергія Жадана «Ворошиловград» теж обговорювали дуже емоційно. Режисер Ярослав Ладигін продемонстрував настроєве відео з краєвидами Донеччини (локаціями майбутнього фільму) під закадровий голос Олексія Горбунова, обраного на роль пастора, котрий декламував вірш Жадана «Коли стоїш під небесами зими». Режисер зазначив, що прагне зробити картину світлою і показати «зовсім інший Донбас, не такий, яким він є сьогодні». Цікаво, що в дрім-касті стрічки «Ворошиловград» фігурує перший президент України Леонід Кравчук, команда сподівається залучити його на роль чиновника.

Продакшн-компанія Star Media показала уривок із майбутнього дитячого фільму «Джури козака Швайка» режисера Анатолія Григор’єва за сценарієм української письменниці Ірен Роздобудько про пригоди маленьких шибеників, які потрапляють у вирій історичних подій. «Ми хочемо, щоби в наших дітей були свої, українські герої, а не Людина-Павук або інші західні персонажі», – наголосив режисер Анатолій Григор’єв.

Далі до вашої уваги – детальніше про проекти, що пройшли до другого туру та були презентовані в третій день пітчингу Держкіно.

Дебютні ігрові фільми

«З тим що йо, хіба би ні», 24 хв.

Виробник: «Директорія кіно».

Продюсер: Ігор Савиченко, Роман Климпуш

Режисер: Наталки Гордій

Автор сценарію: Наталка Гордій

Загальний бюджет: 1,8 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1,8 млн грн.

Подробиці проекту: Назва перекладається з гуцульського діалекту як «Чому би ні?» Історія про француженку, яка відстає від групи туристів у горах, потрапляє на полонину, де знайомиться з гуцулом-самітником, і це змінює її життя.

Команда планує розпочати знімальний процес у червні наступного року. Бюджет майже в 2 млн грн. продюсер фільму аргументував коштовною експедицію до Карпат і якісним технічним обладнанням.

Головну чоловічу роль у стрічці втілить актор Ростислав Держипільський, до виконання другорядних ролей будуть запрошені справжні гуцули.

«Недотепа», 22 хв.

Виробник: «Директорія кіно»

Продюсер: Ігор Савиченко, Роман Климпуш

Режисер: Володимир Рудик

Автор сценарію: Володимир Рудик

Загальний бюджет: 1,5 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1,5 млн грн.

Подробиці проекту: Соціально-критична короткометражна стрічка про адаптацію людини в нових для неї обставинах. Головний герой цього фільму не приймає рішення самостійно, а лише направляється другорядними персонажами.

Режисер Володимир Рудик планує знімати фільм у Києві. Його художнім керівником у цій роботі виступить кінорежисер, сценарист і продюсер Дмитро Томашпольський.

«Хто тільки не ходить по вулицях», 12 хв.

Виробник: «Директорія кіно»

Продюсер: Ігор Савиченко, Роман Климпуш

Режисер: Олег Мартиросян

Автор сценарію: Олег Мартиросян

Загальний бюджет: 1 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1 млн грн.

Подробиці проекту: Драма про байдужість сучасного суспільства. Зокрема мова йде про людину з епілепсією та її намагання знайти своє місце в суспільстві.

Для зйомок обрано чотири локації у Києві. У фільмі не буде використано музику – лише звуки міста.

Режисер Олег Мартиросян вирішив унести зміни до сценарію, чим викликав бурхливе обговорення членів журі. Дехто з них зазначив, що ці зміни не пішли на користь проекту й позбавили глядача можливості роздумувати й аналізувати після перегляду. 

«5 хвилин», 20 хв.

Виробник: ТОВ «Гоу Юей Продакшн»

Продюсер: Поліна Бушинська, Оксана Косик

Режисер: Яна Антонець

Автор сценарію: Яна Антонець, Назінян Лєвон, Гелюх Олександр, Микита Сітдіков

Загальний бюджет: 1,25 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1,25 млн грн.

Подробиці проекту: Чорна комедія, за сюжетом якої тіло циганського барона, що мають поховати на пагорбі, зникає по дорозі до місця поховання. Далі з тілом трапляються різноманітні абсурдні пригоди. Наприкінці стрічки барона воскрешають.

Другорядні герої будуть проявляти широкий спектр емоцій – від жаги до статків покійного до повного розчарування в фіналі.

«Я хочу, щоб в Україні нарешті з’являлося жанрове кіно. І я здатна зробити атмосферне кіно з використанням кінематографічних засобів, і це не буде схоже ні на що, що я робила до цього», – запевнила режисерка Яна Антонець.

«Двірник», 20 хв.

Виробник: ТОВ «ММК Фільм сервіс»

Продюсер: Олексій Карпенко

Режисер: Наталія Кудрик

Автор сценарію: Валерія Смаглюк

Загальний бюджет: 1 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1 млн грн.

Подробиці проекту: Соціальна драма з використанням чорного гумору на вічну тему: аби чогось досягти – треба зробити щось самому.

Режисерка Наталія Кудрик прагне показати, як дбайливо людина ставиться до власного мікропростору і халатно – до чужого. Іншими словами, нікому немає діла до чужого сміття, навіть якщо воно в нього під носом. 

«Івасюк», 90 хв.

Виробник: ТОВ «Мамас Филм Продакшн»

Продюсер: Андрій Нестеренко

Режисер: Олексій Єсаков

Автор сценарію: Андрій Бабік

Загальний бюджет: 20 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 20 млн грн.

Подробиці проекту: Музичний байопік про видатного українського композитора та поета Володимира Івасюка.

Команда проекту презентувала до уваги членів журі відеоролик, на початку якого пересічні українці з великими труднощами пригадують, хто такий Івасюк. І зі 105 пісень, які створив музикант, називають хіба що легендарну «Червону руту».

Аби нагадати про талановитого співвітчизника українцям режисер Олексій Єсаков екранізує біографію Івасюка через спогади його батька Михайла Григоровича.

У дрім-касті зазначені Сергій Черкес (Івасюк), Остап Ступка (Богдан Ступка), Дмитро Ступка (молодий Івасюк) і Галина Безрук (молода Софія Ротару).   

«Філіжанка по колу», 18 хв.

Виробник: ТОВ «Гоу Юей Продакшн», за участі «Національної кінематики України»

Продюсер: Поліна Бушинська, Оксана Косик

Режисер: Олександр Солдатов

Автор сценарію: Олександр Солдатов

Загальний бюджет: 835 тис. грн.

Очікувана сума держпідтримки: 835 тис. грн.

Подробиці проекту: Короткометражний фільм на військово-патріотичну тему – герой вирішує, чи готовий він служити батьківщині.

Режисер Олександр Солдатов запевнив, що намагатиметься уникнути чорнухи та псевдогероїки. Також він планує відкритий фінал, аби глядач теж мав змогу подумати над запитанням, що стоїть перед головним героєм.

Наразі режисер навчається в Португалії, але запевнив, що піде на жертви й перерве навчання на користь зйомок.

«Київська історія», 20 хв.

Виробник: Студія «Віател»

Продюсер: Ельміра Асадова

Режисер: Михайло Маслобойщиков

Автор сценарію: Михайло Маслобойщиков

Загальний бюджет: 962 тис. грн.

Очікувана сума держпідтримки: 962 тис. грн.

Подробиці проекту: Соціальний фільм про пошук спільної мови між різними людьми на прикладі київського велокур’єра та підлітка зі сходу України. Другий нібито краде в першого велосипед. Але конфлікт між ними набагато глибший за побутове пограбування, це конфлікт комфортного та реального світів.

Експерти Держкіно застерегли режисера Михайла Маслобойщикова, що така гучна назва фільму має бути обов’язково обіграна драматургічно.

«Поза зоною», 25 хв.

Виробник: Студія «Віател» та ГО «СУК»

Продюсер: Валерія Сочивець

Режисер: Нікон Романченко

Автор сценарію: Нікон Романченко

Загальний бюджет: 931 тис. грн.

Очікувана сума держпідтримки: 931 тис. грн.

Подробиці проекту: Історія про жінку, що працює на кондитерській фабриці на стрічці пакування цукерок. Її син від’їжджає і вона залишається поза зоною звичного для неї життя.

Режисер Нікон Романченко наголосив, що назва його роботи розповідає не лише про внутрішній стан героїні, але й про внутрішній стан нашої країни.

Він збирається зняти цю стрічку на межі документального та ігрового кіно.

«Свято Хризантем», 17 хв.

Виробник: ТОВ «Мейн Стрім Пікчерс».

Продюсер: Тарас Босак, Артем Колюб, Олександр Чепіга

Режисер: Семен Мозговий

Автор сценарію: Семен Мозговий

Загальний бюджет: 995 тис. грн.

Очікувана сума держпідтримки: 995 тис. грн.

Подробиці проекту: Фантастична драма про наслідки термоядерної війни. Людство вимирає, але науковці знаходять стару жінку, вкриту бутонами хризантем. Вона не подає ознак життя та згодом у результаті лікування починає потроху приходити до тями й пригадувати найпростіші речі.

У зйомці режисер Семен Мозговий планує зосередитися на крупних планах, статиці, чорно-білій картинці та оминути військову складову або сцени з кінцем світу.

«Фіксація пріоритетів», 90 хв.

Виробник: ТОВ «Гарнет інтернешнл медіа груп»

Продюсер: Юрій Морозов, Андрій Єрмак, Микола Шевченко

Режисер: Ірина Громозда

Автор сценарію: Ірина Чернова

Загальний бюджет: 12,5 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 10 млн грн.

Подробиці проекту: Історія про старий напівзруйнований будинок у центрі Києва (на вулиці Гоголівській, 32) по сценарію Ірини Чернової (відома українським читачам під псевдонімом Люко Дашвар). Мешканці цього будинку живуть майже без умов до існування. І хтось врешті має взяти відповідальність на себе.

Командою заплановано 46 знімальних днів, до стрічки має ввійти 37 локацій.

Проект вже подавався на пітчинг Держкіно чотири роки тому під назвою «Стіна».

«Чарівна балерина», 10 хв.

Виробник: ТОВ «МіроГраф»

Продюсер: Вікторія Слопіцька

Режисер: Олена Рубашевська

Автор сценарію: Олена Рубашевська

Загальний бюджет: 959 тис. грн.

Очікувана сума держпідтримки: 959 грн.

Подробиці проекту: Сатирична комедія про сантехніка Петровича, яким заволоділо танцювальне прокляття – буденне і магія поєднуються в брутальному 30-річному чоловікові, і це відкриває в ньому багато неочікуваних рис, змінює його стосунки з оточенням.

До команди проекту вже залучено оператора, композитора, художника, є кілька претендентів серед українських хореографів і майже затверджений актор на головну роль.

У фільмі планується використання комп’ютерної графіки.

На запитання членів журі, чому Олена Рубашевська пішла в режисуру, будучи при цьому кінокритиком за спеціальністю, вона відповіла, що в ній, як і в її головному герої, живе «балерина», яку вона не може ігнорувати.

«Червоний будинок», 88 хв.

Виробник: ТОВ «Тoy»

Продюсер: Дмитро Суханов, Алла Бєлая

Режисер: Анатолій Максим’юк

Автор сценарію: Анатолій Максим’юк

Загальний бюджет: 8,9 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 8,9 млн грн.

Подробиці проекту: Драма на тему нелегального працевлаштування: доведені до відчаю будівельники, яким працедавець не заплатив за виконані роботи, беруть у полон прораба та в якийсь момент змушені взяти до рук зброю, аби захищати своє життя.

Фільм-застереження має, на думку режисера Анатолія Максим’юка, підняти на новий рівень висвітлення проблеми нелегального працевлаштування.

«Іди по воді», 24 хв.

Виробник: ТОВ «Пронто Фільм»

Продюсер: Максим Асадчий

Режисер: Соломія Томащук

Автор сценарію: Соломія Томащук

Загальний бюджет: 1,9 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 1,9 млн грн.

Подробиці проекту: Події відбуваються на острові, де епідемія знищує людей. Живими залишаються шестеро, але всім їм необхідно виїхати. Врятується лише один…

Режисерка Соломія Томащук зазначила, що стрічка розповідає, в першу чергу, про віру в глобальному розумінні цього слова – в Бога, в людей, у самого себе. 

Ігрові дитячі фільми

«Гидке каченя», 90 хв.

Виробник: ТОВ «Фреш Продакшн Юей»

Продюсер: Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євгеній Захаров

Режисер: Олександр Столяров

Автор сценарію: Олександр Столяров

Загальний бюджет: 37,845 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 28,383 млн грн.

Подробиці проекту: Музичний дитячий фільм із відомим загалу сюжетом. Головна ідея – показати дитині, як важливо залишатися собою.

Режисер Олександр Столяров сказав, що хоче відволікти малечу від гаджетів і цією роботою прагне спонукати дітей та батьків більше говорити одне з одним.

Він також зазначив, що збирається наблизитися до стилістики фільму «Аліса в країні чудес», аби це було сучасно і цікаво.

«Джури козака Швайка», 100 хв.

Виробник: ТОВ «Стар медіа»

Продюсер: Влад Ряшин, Галина Храпко 

Режисер: Анатолій Григор’єв

Автор сценарію: Ірен Роздобудько

Загальний бюджет: 35,267 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 28,214 млн грн.

Подробиці проекту: Маленькі шибеники потрапляють у вир пригод, стають свідками історичних подій, знайомляться з новими героями та зрештою самі стають героями.

Команда проекту хоче популяризувати українське та сприяти тому, щоби діти захоплювалися не лише голлівудськими персонажами.

Знімати планують в національних заповідниках.

Команда фільму «Джури козака Швайка» вболіває за національних героїв

Ігрові повнометражні копродукційні фільми (авторське кіно)

«Антон», 100 хв

Виробник: продюсерський центр «ІнсайтМедіа»

Продюсер: Володимир Філіппов, Мирза Давітая

Режисер: Заза Урушадзе

Автор сценарію: Дейл Еслер

Загальний бюджет: 62,5 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 20,3 млн грн.

Подробиці проекту: Історія про хлопчика Антона, що живе в німецькомовному поселенні під Одесою за часів революції. Основна ідея – людські стосунки набагато сильніші, ніж політичне розділення.

Прототипом головного героя є дядько письменника Дейла Еслера – сценариста фільму.

Режисер Заза Урушадзе, котрий минулого року був номінований на «Оскар» за фільм «Мандарини», буде знімати в Одеській області. Він пообіцяв, що зможе забезпечити стрічці широкий прокат в Україні й за кордоном.

Проект створюватиметься в копродукції з Грузією, Німеччиною, Канадою та за участю фонду підтримки європейського кіно Eurimage.

«Ворошиловград», 120 хв.

Виробник: ТОВ «ЛаймЛайт»

Продюсер: Володимир Яценко, Міклош Гімнеш

Режисер: Ярослав Ладигін

Автор сценарію: Наталія Ворожбіт, Сергій Жадан, Ярослав Ладигін

Загальний бюджет: 30,980 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 15,490 млн грн.

Подробиці проекту: Фільм за книгою Сергія Жадана «Ворошиловград», події якої відбуваються на Донбасі.

На роль пастора затверджено актора Олексія Горбунова, а на роль одного з чиновників намагатимуться залучити першого президента України Леоніда Кравчука. Хто втілить у картині головного героя Германа – поки невідомо.

Команда чекає на підтримку Німеччини, Франції та Канади в виробництві фільму.

Затверджений і бажаний касти фільму «Ворошиловград»

«Дауншифтинг», 100 хв.

Виробник: ТОВ «Татофільм»

Продюсер: Олена Єршова

Режисер: Вікторія Трофіменко

Автор сценарію: Роман Горбик, Вікторія Трофименко

Загальний бюджет: 94,920 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 28 млн грн.

Подробиці проекту: Трилер із елементами містики. За сюжетом Люцифер хоче повернутися до свого світлого коріння і стати знову улюбленим ангелом Бога. Він втілюється в тіло багатого англійського художника і зустрічається з дуже харизматичною людиною, котра його спокушає.

Авторка Вікторія Трофіменко планує знімати проект в Індії із залученням іноземних акторів, які будуть говорити в кадрі англійською мовою, зробити якісний український дубляж. Вона зазначила, що сподівається на велике прокатне майбутнє стрічки. 

Проект буде вироблятися в копродукції з Польщею, Індією, Британією.

«Ефір», 110 хв

Виробник: ПП «Кіностудія Інтерфільм»

Продюсер: Олена Фетісова, Володимир Козир

Режисер: Кшиштоф Зануссі

Автор сценарію: Кшиштоф Зануссі

Загальний бюджет: 61,345 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 16,650 млн грн.

Подробиці проекту: У фільми йдеться про лікаря, який скоїв злочин, використавши надмірну дозу ефіру з метою звабити дівчину. Йому вдається уникнути покарання. Але лікар продовжує свої медичні досліди, першою жертвою яких стає український підліток Тарас. Із Тарасом у головного героя складаються дуже дивні стосунки.

Режисер Кшиштоф Зануссі у відеозверненні до експертів Держкіно зазначив, що більшу частину стрічки планує зняти в Україні, в головній ролі – обов’язково молодий українець. Він також додав, що хотів би залучити до однієї з ролей Романа Віктюка, бо саме під нього цю роль написав. Також режисер бачить у своєму фільмі Кристофа Вальца, бо вже співпрацював із ним раніше, хоча боїться, що тепер актор коштує занадто дорого.

Пан Зануссі планує влаштувати прем’єру «Ефіру» на кінофестивалі в Каннах.

Копродукція з Польщею, за підтримки Eurimage.

Кшиштоф Зануссі просить членів Держкіно підтримати «Ефір»

«Перше вересня», 85 хв.

Виробник: ТОВ «Татофільм»

Продюсер: Олена Єршова

Режисер: Роман Бондарчук

Автор сценарію: Алла Тютюнник

Загальний бюджет: 24 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 12 млн грн.

Подробиці проекту: Заснований на реальних подіях фільм розповідає про професора херсонського університету зі складною долею, який, переживши багато випробувань, у зрілому віці збирається почати життя з початку.

Режисер Роман Бондарчук, документальний фільм «Українські шерифи» якого український Оскарівський комітет висунув на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою», прийти на пітчинг не зміг через зйомки. Тому проект презентували продюсер Олена Єршова та автор сценарію Алла Тютюник.

Головну роль у фільмі виконає Сергій Степанський.

Стрічка буде створюватися в копродукції з Німеччиною.

«Стасіс», 154 хв.

Виробник: ТОВ «Ессе продакшн хаус»

Продюсер: Шеремєтьєв Віталій

Режисер: Мантас Кведаравічус

Автор сценарію: Мантас Кведаравічус, Ейріні Аврамопуло

Загальний бюджет: 31,350 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 11,6 млн грн.

Подробиці проекту: Події фільму розгортаються в Афінах, Стамбулі та Одесі. Режисер Мантас Кведаравічус (відомий українському глядачеві картиною «Маріуполіс») намагатиметься показати, якою є Європа сьогодні.

Уже є домовленість із українським гуртом «Даха Браха» щодо музичного оформлення стрічки.

Проект створюватиметься в копродукції з Литвою, Францією та Німеччиною.

«Тоталізатор», 120 хв.

Виробник: CV12 Production

Продюсер: Віктор Чижевський

Режисер: Сергій Сотніченко

Автор сценарію: Олександр Куманський

Загальний бюджет: 30 млн грн.

Очікувана сума держпідтримки: 15 млн грн.

Подробиці проекту: Трагікомедія про те, як люди роблять ставки на життя своїх односельчан – такий тоталізатор заради розваги й грошової вигоди заснував в рідному селі головний герой.

До створення фільму приєднається кінокомпанія з Белізу.

У другий тур дев’ятого пітчингу вийшли 90 проектів. Які з них і в якому обсязі отримають підтримку в фінансуванні від Держкіно, стане відомо 22 вересня 2016 року.

Про восьмий пітчинг Держкіно, що пройшов у березні цього року, читайте на «Детектор медіа» тут, тут і тут.

Фото – Лілія Зінченко, digitaltrends.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3847
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду