Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»

Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»

17 Січня 2019
8267
17 Січня 2019
16:21

Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»

8267
17 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію полтавського цифрового ефірного телеканалу «Місто» (ТОВ «Студія Місто») у зв’язку зі зміною керівника, пов’язаних осіб, редакційної ради та логотипа.
Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»
Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»

Телеканал змінює назву «Місто» на «Ц – центральний».

Генеральним директором мовника у листопаді 2018 року замість Ігоря Супруненка став Олег Зонтов – у минулому журналіст і видавець зі Слов’янська Донецької області, голова Слов'янської міської організації НСЖУ, екс-секретар Слов’янської міської ради та в. о. мера Слов’янська, нині голова ГО «Наш дім – Слов’янськ».

Нацрада внесла зміни до цифрової ліцензії каналу, а також попросила телеканал відмовитися від аналогової ліцензії з огляду на вимкнення аналогового ефірного мовлення.

Нагадаємо, полтавський телеканал «Місто» в аналоговому ефірі 15 годи на добу ретранслював Прямий канал. У січні 2018 року телеканал виграв на конкурсі Нацради цифрове покриття у восьми містах Полтавської області, а восени 2018 року – цифрове покриття в самій Полтаві.

За даними єдиного державного реєстру, власником телеканалу у 2018 році став колишній депутат Полтавської обласної ради й один з лідерів громадського руху «Наш дім – Полтава» Олександр Залужний, але місцеві медіа пов’язували канал із колишнім мером Полтави, а нині депутатом Полтавської міськради від БПП «Солідарність» Андрієм Матковським. При цьому в Полтаві в цифрі вже мовить телеканал «Місто+»/ІРТ (ТОВ «ТРК ІРТ — Полтава»), що належить дружині Андрія Матковського Вікторії Матковській. На цифровому конкурсі Нацради в січні 2018 року власник Poltavske.tv Богдан Звягольський говорив членам Нацради, що телеканал «Місто» контролює бізнес-партнер екс-мера Полтави Андрій Веревський (власник каналу «Місто» Олександр Залужний був штатним помічником-консультантом Андрія Веревського, коли той був народним депутатом від «Блоку Юлії Тимошенко»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду