detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
17.01.2019 16:21
Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»
Полтавський телеканал «Місто» змінює назву на «Ц – центральний»
17 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію полтавського цифрового ефірного телеканалу «Місто» (ТОВ «Студія Місто») у зв’язку зі зміною керівника, пов’язаних осіб, редакційної ради та логотипа.

Телеканал змінює назву «Місто» на «Ц – центральний».

Генеральним директором мовника у листопаді 2018 року замість Ігоря Супруненка став Олег Зонтов – у минулому журналіст і видавець зі Слов’янська Донецької області, голова Слов'янської міської організації НСЖУ, екс-секретар Слов’янської міської ради та в. о. мера Слов’янська, нині голова ГО «Наш дім – Слов’янськ».

Нацрада внесла зміни до цифрової ліцензії каналу, а також попросила телеканал відмовитися від аналогової ліцензії з огляду на вимкнення аналогового ефірного мовлення.

Нагадаємо, полтавський телеканал «Місто» в аналоговому ефірі 15 годи на добу ретранслював Прямий канал. У січні 2018 року телеканал виграв на конкурсі Нацради цифрове покриття у восьми містах Полтавської області, а восени 2018 року – цифрове покриття в самій Полтаві.

За даними єдиного державного реєстру, власником телеканалу у 2018 році став колишній депутат Полтавської обласної ради й один з лідерів громадського руху «Наш дім – Полтава» Олександр Залужний, але місцеві медіа пов’язували канал із колишнім мером Полтави, а нині депутатом Полтавської міськради від БПП «Солідарність» Андрієм Матковським. При цьому в Полтаві в цифрі вже мовить телеканал «Місто+»/ІРТ (ТОВ «ТРК ІРТ — Полтава»), що належить дружині Андрія Матковського Вікторії Матковській. На цифровому конкурсі Нацради в січні 2018 року власник Poltavske.tv Богдан Звягольський говорив членам Нацради, що телеканал «Місто» контролює бізнес-партнер екс-мера Полтави Андрій Веревський (власник каналу «Місто» Олександр Залужний був штатним помічником-консультантом Андрія Веревського, коли той був народним депутатом від «Блоку Юлії Тимошенко»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY