В Україні з’явиться телеканал «Зоряний»

В Україні з’явиться телеканал «Зоряний»

6 Березня 2019
5872
6 Березня 2019
17:12

В Україні з’явиться телеканал «Зоряний»

5872
6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проліцензувала новий супутниковий інформаційно-просвітницький телеканал «Зоряний» (ТОВ «Канон комунікейшн»).
В Україні з’явиться телеканал «Зоряний»
В Україні з’явиться телеканал «Зоряний»

Канал презентували головна редакторка Ольга Скотнікова (у минулому працювала на телеканалах «Перший національний», «Гамма», ZIK) та головна режисерка Тетяна Яцина (у минулому працювала на державному телебаченні).

Згідно з концепцією, «Зоряний» буде інформаційно-просвітницьким каналом з фільмопоказом, 80% контенту має становити власний продукт.

ТОВ «Канон комунікейшн» зареєстровано 25 жовтня 2018 року. Статутний фонд – 8 млн 400 тис. грн. Власник компанії – мешканець Кам’янця-Подільського Андрій Вовк. За словами пані Скотнікової, це українець, який живе в Польщі, де займається медичним, лікувальним та оздоровчим бізнесом. Директорка компанії – Олеся Артерчук.

За словами пані Скотнікової, на каналі працюватимуть 120 співробітників. Студія каналу буде розташована в колишній будівлі «Київенерго» на вулиці Антоновича, 29 у Києві.

«Зоряний» позиціонує себе як «світлий» канал. «Наше мовлення буде спрямоване на конкретну людину, допомагатиме їй жити тут і сьогодні», – сказала Тетяна Яцина. «Стрічка новин інших каналів – не сіра, а чорна. Ми б хотіли, щоб наш канал давав людям натхнення жити», – додала Ольга Скотнікова.

Символами каналу будуть світло, соняшник, зірка. Слоган каналу: «Шукаємо світло разом». Інформаційний блок називатиметься «У світлі новин». В ефірі також обіцяють програми «Дитяча казка» (для дітей), «Світлі» (про людей, які мають натхнення жити), «Навколо світу України» (про подорожі Україною), «Живі речі» (про українські династії), «Український козир» (про українські винаходи), «Біля дошки» (для молоді), студійні ток-шоу.

Канал планує вийти в ефір через 3-4 місяці після отримання ліцензії.

За видачу «Зоряному» ліцензії проголосували п’ятеро членів Нацради. Утрималися Ольга Герасимюк та Уляна Фещук, яких не переконала презентація каналу, в якій траплялися русизми й помилки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду