Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К

Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К

10 Січня 2019
4530
10 Січня 2019
13:18

Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К

4530
На початку січня група «Наше медіa» запустила два своїх супутникових телеканали #Наше Music і #Наше HDR у 4К.
Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К
Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К

Про це «Детекторe медіа» повідомив власник групи каналів Андрій Верхоляк.

Технічним партнером телеканалів став оператор телекомунікацій Cosmonova|net. Також планується, що в розширенні 4К розпочне мовлення і «Етно канал».

«Перед тим, як створювати "Етно канал", ми розуміли, що контенту немає, і будемо його повністю виготовляти самі. Знімати відео, яке вже залишиться в історії #Нашого мистецтва в HD, звісно, неправильно. Вирішили знімати в 4К і зробити все з дуже великою перспективою на майбутнє. Хоча з технічної точки зору, майбутнє вже сьогодні.  Японія вже активно 8к тестує», - прокоментував технічні новації очільник каналів.

Наразі канали мовлять у розширенні 4К у тестовому форматі. Але незабаром вони будуть доступні для дистрибуції: «Дистрибуція 4К-версії каналів відбувається тільки в h265 кодеку (HEVC). Це новіший та ефективніший алгоритм кодування, ніж h264/mpeg4. Бітрейт HD-версії та 4К-версії каналу практично одинаковий», - каже пан Верхоляк.

Він запевняє, що суттєвих затрат трансляція в розширенні 4К не потребувала: «При використанні спеціальних програм немає додаткових затрат на зйомку чи монтаж».

Нагадаємо, «Наше медіа» - це група нішевих платних каналів з Чернівецької області. Вони мовлять у мережах платного телебачення в трьох стандартах: цифровому SD, HD та 4К. У «Наше медіа» входять канали #Наш (SD/HD), #Наше Music (SD/HD/4K), #Наш Kids (SD/HD), #Наше HDR (SD/HD/4K), «Етно канал» (SD/HD).

Як уже повідомляв «Детектор медіа», 7 грудня 2018 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розглянула заяву ТОВ «Наше медіа» та задовольнила зміну його логотипа «#Наше» на «#Наш».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду