detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10.01.2019 13:18
Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К
Канали групи «Наше медіа» почали мовити в розширенні 4К
На початку січня група «Наше медіa» запустила два своїх супутникових телеканали #Наше Music і #Наше HDR у 4К.

Про це «Детекторe медіа» повідомив власник групи каналів Андрій Верхоляк.

Технічним партнером телеканалів став оператор телекомунікацій Cosmonova|net. Також планується, що в розширенні 4К розпочне мовлення і «Етно канал».

«Перед тим, як створювати "Етно канал", ми розуміли, що контенту немає, і будемо його повністю виготовляти самі. Знімати відео, яке вже залишиться в історії #Нашого мистецтва в HD, звісно, неправильно. Вирішили знімати в 4К і зробити все з дуже великою перспективою на майбутнє. Хоча з технічної точки зору, майбутнє вже сьогодні.  Японія вже активно 8к тестує», - прокоментував технічні новації очільник каналів.

Наразі канали мовлять у розширенні 4К у тестовому форматі. Але незабаром вони будуть доступні для дистрибуції: «Дистрибуція 4К-версії каналів відбувається тільки в h265 кодеку (HEVC). Це новіший та ефективніший алгоритм кодування, ніж h264/mpeg4. Бітрейт HD-версії та 4К-версії каналу практично одинаковий», - каже пан Верхоляк.

Він запевняє, що суттєвих затрат трансляція в розширенні 4К не потребувала: «При використанні спеціальних програм немає додаткових затрат на зйомку чи монтаж».

Нагадаємо, «Наше медіа» - це група нішевих платних каналів з Чернівецької області. Вони мовлять у мережах платного телебачення в трьох стандартах: цифровому SD, HD та 4К. У «Наше медіа» входять канали #Наш (SD/HD), #Наше Music (SD/HD/4K), #Наш Kids (SD/HD), #Наше HDR (SD/HD/4K), «Етно канал» (SD/HD).

Як уже повідомляв «Детектор медіа», 7 грудня 2018 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розглянула заяву ТОВ «Наше медіа» та задовольнила зміну його логотипа «#Наше» на «#Наш».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY